URONEFROLOGIA I CIRURGIA EXPERIMENTAL

Grup de Recerca en Medicina Perinatal i de la Dona

El grup d’investigació en Medicina Perinatal i de la Dóna liderat per la Dra. Elisa Llurba Directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital, està centrat en l’estudi de les malalties derivades de la insuficiència placentària, la restricció de creixement i les alteracions del cor fetal i del desenvolupament neurològic. La coordinadora, compta amb una trajectòria investigadora clínica destacada a la  recerca clínica i bàsica.

Les línies prioritàries del grup són:

 

Insuficiència placentària:

• El grup és líder internacional en la incorporació de factors angiogènics en el maneig clínic dels pacients amb insuficiència placentària amb la publicació de guies clíniques.

• Predicció i prevenció de les complicacions derivades de la insuficiència placentària, restricció del creixement intrauteri / preeclampsia (CIR / PE).

• Programació fetal i materna de les malalties cardiovasculars : D’aquesta recerca es van obtenir dades sobre la relació entre l’alteració placentària i el risc cardiovascular a través de la implicació dels factors angiogènics.

 

Cardiopatías Congènites (CC):

• Implicació de la placenta en el desenvolupament de les cardiopaties congènites: A nivell del desenvolupament de les CC hem descrit, per primera vegada en humans, la implicació dels factors angiogènics en el desenvolupament del cor fetal.

• Estudi heliodinàmica cardíaca i cerebral en nens amb CC, en col·laboració amb la Universitat de Pittsburgh (USA) amb l’objectiu de determinar marcadors predictors de la lesió neurològica en nens amb CC .

• Implicació dels factors angiogènics en les complicacions neuroevolutives dels nens amb CC

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació