INNOVACIó

Presentació

Els hospitals són el lloc ideal per a identificar necessitats no satisfetes i generar idees per la millora de la salut i la pràctica mèdica.

L’Institut de Recerca inclou entre els seus objectius la innovació per tal de proporcionar solucions tecnològiques a aquestes necessitats i garantir l’excel·lència assistencial del nostre hospital. Per això, la Unitat d’Innovació i Transferència es va crear al 2010, amb la finalitat de promoure una cultura innovadora i emprenedora entre els professionals sanitaris de l’hospital i transferir-ne coneixement envers el sector empresarial.

L’objectiu principal de la Unitat d’Innovació i Transferència de l’IIB Sant Pau és fomentar una cultura basada en la cooperació i la innovació oberta en R+D+I, establint un clar enfocament de mercat i facilitant la projecció internacional.

El nostre model d’innovació té com a objectiu facilitar la innovació generada pels professionals de Sant Pau, amb una clara orientació de mercat per millorar la capacitat de translació de l’hospital, reforçar l’excel·lència i contribuir a la seva sostenibilitat econòmica.

La Unitat d’Innovació de l’Institut proporciona la següent cartera de serveis:

  • Gestió de la innovació tecnològica desenvolupada per l’Institut, des de la creació d’idees fins a la transferència al mercat.
  • Facilitar la col·laboració tecnològica entre grups de recerca i la indústria.
  • Suport en el finançament de projectes de desenvolupament tecnològic.
  • Gestió de la propietat intel·lectual i industrial del institut.
  • Suport a la creació de spin-offs i start-ups.


 

Tens una idea?

Demana les dades d’accés enviant un e-mail a: innovacio@santpau.cat

innovasantpau
La captació d’idees es farà a través de l’eina informàtica INNOVA SANT PAU que posem al vostre abast.


 

L’Institut és membre de la Plataforma Itemas de Tecnologies Mèdiques i Sanitàries, promoguda per l’Instituto de Salud Carlos III.

itemas-logo

Colaboracions:

logoEric

logo redtransfer

 

Personal d’Innovació

La Unitat de Transferència i Innovació té la següent composició:

Miriam Ors Riera
Cap de la Unitat de Transferència de Tecnologia i Innovació
Adjunta a la Direcció de Recerca

mors@santpau.cat

+34 93 553 7869

Enginyera industrial de formació, està especialitzada en projectes d'innovació i transferència tecnològica en el camp biomèdic. Així com, en la coordinació del procés d'innovació des de la fase de definició i disseny del producte fins a la sortida al mercat. Fins al moment de la seva incorporació a la Unitat de Transferència i Innovació de l’ Institut de Recerca de  l’ Hospital de Sant Pau-IIB Sant Pau, era la responsable d'Innovació i Transferència tecnològica a  la Fundació Parc Taulí.

Natalia Ichaso
Gestora de Transferència i Innovació

nichaso@santpau.cat

+34 93 553 76 02

Doctora en biologia per la Universitat de Salamanca. Durant la seva estada postdoctoral al Regne Unit a l'Imperial College de Londres i a la Universitat de Cambridge la seva recerca es va centrar en l'estudi de les bases moleculars del càncer, la immunologia i les malalties metabòliques. Després de traslladar-se a Barcelona, va complementar la seva formació amb cursos sobre control de qualitat i propietat intel·lectual i va obtenir un Màster en Lideratge i Gestió de la Ciència i la Innovació a la UPF Barcelona School of Management. L’any 2018 es va incorporar a la Unitat de Transferència i Innovació de l’ Institut de Recerca de l’ Hospital de Sant Pau-IIB Sant Pau per enfortir, promoure i canalitzar les idees d'innovació dels professionals de l’Institut.

Beatriz Monsalve-Carcelén
Gestora de Transferència i Innovació

bmonsalve@santpau.cat

+34 93 553 78 70

Beatriz és doctora en enginyeria de telecomunicacions (Universitat Politècnica de Catalunya) amb més de deu anys d’experiència en investigació a universitats i empresa (Espanya i Regne Unit). L'any 2018, torna a Barcelona per incorporar-se a la Unitat de Transferència i Innovació de l’ Institut de Recerca de l’ Hospital de Sant Pau- IIB SantPau, com a gestora de la innovació, per donar suport als investigadors de l’Institut durant l’etapa de valorització, protecció de la propietat intel·lectual i definició d’estratègies de comercialització.

Lourdes Gaig
Lawyer/Lletrada de la Unitat de Transferència i Innovació

lgaig@santpau.cat

+34 93 556 59 29

Llicenciada en Dret i Advocada Col·legiada en exercici de l'ICAB, gestió legal de les matèries dels processos de transferència i innovació, gestió de projectes, especialitzada en dret civil, propietat intel·lectual i industrial marques i patents i en redacció, revisió i seguiment de tot tipus de convenis, acords, contractes relacionats amb la gestió de projectes de R+D+I, i d'altres matèries. Defensa jurídica judicial i extrajudicial en altres matèries. L'any 2018 es va incorporar a la Unitat de Transferència i Innovació de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau per enfortir, promoure i revisar legalment els projectes d'innovació de de l'Institut.

 

13 Famílies de Patents:

 


8

Registres de Propietat Intel·lectual (Distribuït entre Software, Marques, Model d’Utilitat, Escales Clíniques)

 


4

Empreses de Base Tecnològica (2 Spin-off i 2 Start-Up)

glycardial

nanoligent

surgitrainer

11

Acords de Transferència Tecnològica signats amb la Industria

En construcció

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació

Estic d'acord