INFORMACIó CORPORATIVA

Presentació

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, creat el 4 de juny de 1992, és una fundació privada de caire científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina, amb el darrer objectiu de contribuir a la millora de la salut de la població. El 10 de desembre de 2003, la Generalitat de Catalunya va aprovar l’adscripció de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a Institut Universitari de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El Patronat, màxim òrgan de govern de la Fundació de Gestió de l’Institut, està integrat per la Molt Il·lustre Administració i la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’UAB, el Consorci Sanitari de Barcelona, i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

L’Institut de Recerca té com a missió la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, mitjançant la producció i divulgació de coneixement científic, la formació d’investigadors de nivell internacional, la generació d’innovacions sanitàries i l’aplicació dels avenços a la pràctica assistencial i les polítiques sanitàries.

Actualment, l’Institut de Recerca és un dels centres catalans més actius en la producció de treballs d’investigació, sobretot pel que fa a la investigació traslacional i la integració de nous descobriments a la pràctica assistencial. Des de 2011 és centre del sistema CERCA de Catalunya.

pres-iib-01

 

El 17 de maig de 2009, l’Institut de Recerca i d’altres nou entitats van crear l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), amb l’objectiu de reforçar la recerca col·laborativa traslacional, que fa de pont entre la investigació bàsica i la pràctica clínica, amb la vocació en última instància de millorar la cura dels pacients.

El futur de l’Institut de Recerca i de l’IIB Sant Pau passa per la construcció d’un nou edifici que es destinarà a aglutinar l’activitat investigadora de Sant Pau, avui dispersa en l’antic recinte. La nova edificació es construirà dins el mateix recinte de Sant Pau, el que permetrà la contínua relació dels investigadors, tant de l’Institut de Recerca com de la resta d’institucions de l’IIB Sant Pau, amb els professionals de l’Hospital.

Darrera actualització: 21 de juny de 2016

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació

Estic d'acord