INFORMACIó CORPORATIVA

Presentació

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, creat el 4 de juny de 1992, és una fundació de caire científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina, amb el darrer objectiu de contribuir a la millora de la salut de la població. El 10 de desembre de 2003, la Generalitat de Catalunya va aprovar l’adscripció de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a Institut Universitari de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El Patronat, màxim òrgan de govern de la Fundació Institut de Recerca, està integrat per la Molt Il·lustre Administració i la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’UAB, el Consorci Sanitari de Barcelona, i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

L’Institut de Recerca té com a missió la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, mitjançant la producció i divulgació de coneixement científic, la formació d’investigadors de nivell internacional, la generació d’innovacions sanitàries i l’aplicació dels avenços a la pràctica assistencial i les polítiques sanitàries.

Actualment, l’Institut de Recerca és un dels centres catalans més actius en la producció de treballs d’investigació, sobretot pel que fa a la investigació traslacional i la integració de nous descobriments a la pràctica assistencial. Des de 2011 és centre del sistema CERCA de Catalunya.  En data novembre de 2018, l’Institut va signar la seva adhesió al Codi de Conducta dels Centres CERCA.

Al 2020, l’Institut signa la Carta de Compromís per la igualtat de gènere a la Recerca que va ser recolzada per 19 centres de recerca i salut catalans i, es va llegir durant la “Cumbre para el Avance y el Liderazgo de las Mujeres en Ciencias de la Salud”,   el 22 d’octubre de 2019 a Girona.

Aquesta carta de compromis, redactada i signada en àngles es pot consultar aquí

 180420_InstRecerca_8937

El 17 de maig de 2009, l’Institut de Recerca i d’altres nou entitats van crear l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), amb l’objectiu de reforçar la recerca col·laborativa traslacional, que fa de pont entre la investigació bàsica i la pràctica clínica, amb la vocació en última instància de millorar la cura dels pacients.

El nou edifici de l’Institut de Recerca i de l’IIB Sant Pau aglutina l’activitat investigadora de Sant Pau, fins ara dispersa en l’antic recinte. La nova edificació es va inaugurar el 15 de novembre de 2018 i s’ha construït dins el mateix recinte de Sant Pau, el que permet la contínua relació dels investigadors, tant de l’Institut de Recerca com de la resta d’institucions de l’IIB Sant Pau, amb els professionals de l’Hospital.

El nou edifici agrupa en 9.681 m2 cinc plantes amb modernes dependències dedicades a les activitats experimentals. Està concebut i dissenyat amb elevats criteris mediambientals i funcionals i principalment construït amb materials prefabricats, modulars i fàcilment reciclables. Una de les característiques més importants i representatives és la doble pell exterior constituïda per milers de peces ceràmiques esmaltades que actuen com a lames protectores de la radiació solar i recorden els teulats del conjunt modernista.

L’interior disposa d’espais amplis i diàfans destinats a la investigació i diverses sales tècniques equipades amb l’última tecnologia. En el disseny preval la funcionalitat i la flexibilitat dels espais.

Les instal·lacions s’adapten a criteris de màxima eficiència energètica i mediambiental. A més dels dispositius passius com són els aïllaments i la doble façana, disposa d’equips de climatització d’alta eficiència, enllumenat led, aprofitament d’aigües pluvials, sistema de control centralitzat i panells solars fotovoltaics. L’edifici tindrà també una de les cobertes verdes promogudes per l’Ajuntament en diversos edificis singulars de Barcelona.

LEED-Gold

Al juny de 2020, l’edifici l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha obtingut la certificació LEED GOLD de l’U.S. Green Building Council, que identifica l’edifici com un exemple d’eficiència energètica i sostenibilitat, tant en la seva construcció com en la seva vida útil i demostra el lideratge de la Institució a favor de la racionalitat energètica i la transformació cap a una edificació més sostenible.

Darrera actualització: 20 de gener de 2021

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació