SERVEIS DE SUPORT

Servei d’Experimentació Animal (SEA)

Coordinadora

Laura Casaní, IR
lcasani@santpau.cat / estabulari@santpau.cat

 

El Servei d’ Experimentació Animal és l’àrea dedicada al manteniment i cura dels animals d’experimentació, la realització dels procediments experimentals que els utilitzen i el processat de les mostres obtingudes. El SEA té la certificació ISO 9001:2015 i garanteix el compliment de les normes legals i ètiques vinculades amb l’ús d’animals per a l’experimentació i per a altres finalitats científiques, fet pel qual està oficialment registrada com a centre de cria, subministrador i usuari d’animals d’experimentació (B9900067 i REGA ES080190036528), també té l’autorització per a allotjar i treballar amb Organismes Modificats Genèticament (A/ES/08/21 i A/ES/08/I-14). El personal del SEA també està oficialment format i acreditat: especialista en Benestar i Salut Animal, Assessor en Benestar Animal, Tècnics i Cuidadors.

La recerca traslacional necessita un ús responsable dels animals d’experimentació i la reproductibilitat dels resultats. La utilització d’animals d’elevada qualitat genètica i sanitària i la seva utilització, manteniment i benestar en unes instal·lacions adequades són precises per a obtenir aquests resultats. El SEA ofereix els seus serveis per a mantenir els animals en les condicions idònies i també assessorament i recolzament especialitzat als investigadors en la realització i disseny dels procediments i tècniques experimentals.

El SEA consta de 2 edificis separats:

L’Estabulari Convencional, amb una superfície de 650 m2 útils en una sola planta, està dissenyat seguint els requeriments dels Decret 214/1997 i Reial Decret 53/2013; té les instal•lacions necessàries per mantenir i allotjar alhora fins a 40 porcs, 114 conills, 350 rates i 2500 ratolins en condicions convencionals i 90 rates i 2500 ratolins en condicions SPF o Special Pathogen Free (mini aïlladors en sala de pressió positiva).

L’Estabulari disposa de sales de treball per a rosegadors i conills i 4 quiròfans experimentals per porcs. També disposa d’equipació mèdica i de recerca avançada per animal petit: bioluminescència (Hamamatsu), ecografia d’alta frequència (Vevo2100), microscopi intravital, equips i sondes de medició de flux, monitor d’ECG, equips de PNI, ventiladors mecànics, equips, d’anestèsia amb sevo /isoflorane,.. Pels grans mamífers el SEA disposa de: monitors multiparamètrics, desfibril·ladors, equips d’anestesia amb sevo/isoflorane, ventiladors mecànics, equips de RX (Philips i Siemens), equips d’ecocardiografia transtoràcia i transesofàgica (Philips iE33), ecocardiografia intravascular (Siemens Acuson), equip d’imatge en 3D a temps real (CartoXP), equips d’ablació per radiofrequència, ECG de 12 derivacions.

Els quiròfans es poden fer servir per a impartir cursos de microcirurgia, cirurgia experimental, presentacions d’equipació mèdica.

El Biomòdul-SPF és una zona de barrera de 30 m2 que permet allotjar fins a 400 ratolins immunodeprimits. L’entrada a la instal·lació es a través d’una dutxa d’aire per les persones o d’un SAS de peròxid pels materials. Es treballa sota cabina de flux laminar i disposa de zona de treball per l’anàlisi in vivo per fluorescència i/o bioluminescència (IVIS Spectrum) i d’equips d’anestèsia per gasos.

Darrera actualització: 04 de octubre de 2018

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació

Estic d'acord