INFORMACIó CORPORATIVA

Presentació

L’Institut de Recerca, creat el 4 de juny de 1992, és una fundació de caràcter científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina, amb l’objectiu de contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, mitjançant la producció i divulgació de coneixement científic, la formació d’investigadors de nivell internacional, la generació d’innovacions sanitàries, l’aplicació dels avenços a la pràctica assistencial i les polítiques sanitàries.

Ubicat al Campus Sant Pau, és un centre de recerca biomèdica d’excel·lència adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des de 2009, i des de 2011 és centre del sistema CERCA de Catalunya.

L’Institut està format per personal propi i adscrit, que desenvolupa la seva recerca en grups multidisciplinaris de recerca bàsica i clínica, procedents de les entitats agermanades ubicades al campus Sant Pau i el seu entorn.  Això fa, que estigui també reconegut des de 2011 com un centre d’investigació sanitari d’alt nivell orientat a desenvolupar noves tècniques i processos mitjançant la innovació sanitària.

L’Institut de Recerca és un dels centres catalans més actius en la producció de treballs d’investigació, sobretot pel que fa a la investigació translacional i a la integració de nous descobriments a la pràctica assistencial.

El novembre de 2018, l’Institut va signar la seva adhesió al Codi de Conducta dels Centres CERCA.

L’any 2020, l’Institut signa la Carta de Compromís per la igualtat de gènere a la Recerca que va ser recolzada per 19 centres de recerca i salut catalans i, es va llegir durant la “Cumbre para el Avance y el Liderazgo de las Mujeres en Ciencias de la Salud”, el 22 d’octubre de 2019 a Girona.

Aquesta carta de compromís, redactada i signada en anglès es pot consultar aquí

 180420_InstRecerca_8937

LEED-Gold

L’edifici de recerca, inaugurat el 15 de novembre de 2018, es va construir dins el mateix campus Sant Pau, i això permet la contínua relació dels investigadors i investigadores, tant bàsics com clínics, i disposa de 9.681 m2 repartit en cinc plantes amb modernes dependències dedicades a recerca. Està concebut i dissenyat, amb elevats criteris mediambientals i funcionals i principalment construït amb materials prefabricats, modulars i fàcilment reciclables.

El juny de 2020, l’edifici de l’Institut de Recerca Sant Pau va obtenir la certificació LEED GOLD de l’U.S. Green Building Council, que identifica l’edifici com un exemple d’eficiència energètica i sostenibilitat, tant en la seva construcció com en la seva vida útil i, demostra el lideratge de la Institució a favor de la racionalitat energètica i la transformació cap a una edificació més sostenible.

Darrera actualització: 24 de novembre de 2023

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació