ACTUALITAT

NOTICIES

20/03/2017

Acord de col·laboració entre la Fundació Bancària “la Caixa”, la FGS i l’Institut de Recerca

El Dr. Albert Salazar, director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGS), el Dr. Jaume Kulisevsky, director de l’Institut de Recerca, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa” i el Dr. Rafael Blesa, director del Servei de Neurologia de Sant Pau, han presentat, avui 20 de març, al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa” la ampliació del projecte de recerca Down Alzheimer Barcelona Neuroimaging Initiative (DABNI).

Aquesta nova etapa de l’estudi que ara engega és fruit de l’aliança entre l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Institut de Recerca de Sant Pau. L’objectiu és trobar els biomarcadors que indiquin el deteriorament cognitiu que poden patir les persones amb síndrome de Down i la detecció precoç de la malaltia de l’Alzheimer.

La nova fase del projecte comptarà amb la participació de 1.000 individus adults amb síndrome de Down, la mostra més gran realitzada mai, als que se’ls hi faran una sèrie de proves específiques consensuades internacionalment per a avaluar la possibilitat de desenvolupar la malaltia de l’Alzheimer.

L’augment de l’esperança de vida de les persones amb síndrome de Down, ha generat que a partir dels 60 anys un 80% d’aquestes personen acabin tenint aquesta malaltia degenerativa. Aquesta evidència ha motivat que es desenvolupi una recerca que aporti noves dades per a la possible detecció i prevenció: Down Alzheimer Barcelona Neuroimaging Initiative.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació