ACTUALITAT

NOTICIES

28/03/2019

Hematologia de Sant Pau participarà en la investigació clínica de fase I / II amb cèl•lules CAR T CD44v6 en leucèmia mieloide aguda i mieloma múltiple

MolMed SpA.(MLMD.MI), empresa biotecnològica centrada en la investigació, desenvolupament, producció i validació clínica de teràpies de gens i cèl·lules per al tractament del càncer i de les malalties rares, anuncia haver obtingut l’autorització d’AIFA per iniciar la fase I-II de proves en persones amb el seu propi CAR-T CD44v6 per al tractament de pacients amb leucèmia mieloide aguda (LMA) i mieloma múltiple (MM). L’autorització d’AIFA segueix el dictamen tècnic favorable expressat per l’Institut Nacional de Salut italià – ISS (Institut Superior de Sanitat). Els assajos preveuen la participació de 5 centres clínics entre ells el Servei d’Hematologia i el grup de recerca d’Hematologia Oncològica i Transplantament de l’IIB Sant Pau.

La investigació clínica multicèntrica de fase I-II forma part del projecte europeu EURE CART Horizon 2020, coordinat i patrocinat per MolMed. Els assajos preveuen la participació de 5 centres clínics entre ells el Servei d’Hematologia de Sant Pau  i el grup de recerca d’Hematologia Oncològica i Transplantament de l’IIB Sant Pau.

L’estudi consta de dues fases: una primera fase en què s’inclouen pacients adults amb LMA i MM per identificar la dosi màxima tolerada (MTD) entre els nivells de dosi previst pel protocol clínic i una segona fase, que inclourà també pacients pediàtrics, amb l’objectiu primordial d’avaluar l’activitat terapèutica de les cèl·lules CAR-T en cada patologia en un nombre més gran de pacients.

El CD44v6 és, de fet, un antigen que mai no ha estat utilitzat com a objectiu en un CAR, i que no només s’expressa per alguns tumors hematològics com el mieloma i la leucèmia, sinó també per diversos tumors sòlids.

Més informació sobre el projecte EURE CART a l’enllaç https://www.eure-cart.eu/

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació