ACTUALITAT

NOTICIES

30/04/2021

Sant Pau participa a CARDIOPATCH, un projecte que busca impulsar la cooperació entre la indústria biomèdica i el sector de la impressió 3D

Els socis del projecte europeu CARDIOPATCH presenten avui la pàgina web de la iniciativa en un esdeveniment virtual. La plataforma interactiva és un entorn dinàmic que busca impulsar el networking i la cooperació entre els agents de la indústria biomèdica i les tecnologies d’impressió 3D al sud-oest d’Europa.

CARDIOPATCH (Network of Excellence for the development of Advanced Therapies of Myocardial Infarction treatment based on regenerative medicine and 3D printing), que té l’objectiu de crear a partir de medicina regenerativa i impressió 3D un nou tractament per a pacients que han patit un infart de miocardi, ha desenvolupat una plataforma digital per connectar els principals actors de el sector biotecnològic i les tecnologies d’impressió 3D de el sud-oest d’Europa.

El projecte compta amb la participació de la Prof. Lina Badimon i la Dra. Gemma Vilahur de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau. “La consecució d’aquest projecte permetrà obtenir pegats funcionalitzats amb proteïnes terapèutiques i enriquits amb cèl·lules mare. Aquestes millores oferiran la capacitat de regenerar teixits danyats en pacients d’infart“, afirmen les investigadores.

Les característiques i serveis d’aquesta plataforma interactiva, integrada a la seva web oficial, es presenta avui 30 d’abril. La trobada és oberta al públic i estan obertes en aquest enllaç. Durant el webinar, es presentarà públicament la plataforma web de el projecte CARDIOPATCH, i es mostraran els principals serveis que inclou.

En concret, els membres del consorci de el projecte explicaran el funcionament de l’eina de recerca d’oportunitats de finançament i l’espai dedicat al foment i impuls de sinergies i projectes col·laboratius.

A més, també es presentarà el mapa de capacitats, un entorn interactiu que permet recórrer geogràficament al sud-oest europeu a la recerca dels centres d’investigació i entitats enfocades a el sector biomèdic i a les tecnologies d’impressió 3D, així com els projectes de recerca actius en aquests camps.

La plataforma CARDIOPATCH permetrà a les entitats interessades adherir-se a la xarxa per gaudir dels serveis de el projecte i realitzar noves col·laboracions i projectes d’innovació.

“Amb aquesta xarxa virtual, CARDIOPATCH fomentarà la cooperació entre els diferents actors que treballen en la R + D + I aplicada a el sector biomèdic al sud-oest d’Europa. La plataforma disposa d’eines i serveis que ajudaran a crear sinergies i a impulsar el networking, a més de ser un espai informatiu, on es difondran els avenços en medicina regenerativa cardíaca obtinguts en el marc de el projecte “, explica Felipe Prósper, director de l’Àrea de Teràpia Cel·lular de la Clínica Universitat de Navarra i responsable científic de el projecte.

Cofinançat pel Programa Interreg Sudoe de la Unió Europea, a través de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), CARDIOPATCH està liderat per Clínica Universitat de Navarra i compta amb la participació del Cim Universitat de Navarra (a través de la Fundació per a la Investigació Mèdica Aplicada), la fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el centre tecnològic LEARTIKER, l’agència de comunicació GUK, el Centre Hospitalier Universitaire de Tolosa, la Université de Montpellier (UM) – Institut des biomolècules Max Mousseron (IBMM), l’empresa GenIbet Biopharmaceuticals i l’Institut de Biologia Experimental i Tecnològica de Portugal.

El projecte compta així mateix amb el suport d’altres entitats en qualitat de socis associats com Viscofan, Sodena i l’Euroregió Nouvelle-Aquitaine, Euskadi, Navarra (NAEN), entre d’altres.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació