ACTUALITAT

ACTIVITATS

Feb'24 26

26-02-2024

18:30 h Nova xerrada al CC Vil·la Urània: La tuberculosi una malaltia del present – Raquel Prieto

El dilluns 26 de febrer a les 18:30 h, Raquel Prieto, infermera del Servei d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, farà una xerrada al Centre Cívic Vil·la Urània sobre la malaltia de la turbeculosi al nostre present.

La tuberculosi va ser al 2021 la segona causa mort per un agent infecciós únic després de la Covid-19. A Barcelona continua sent un problema de salut pública amb 14,9 casos / 100.000 habitants  notificats el any 2021. A més s’observa un descens que és irregular de manera que se observa en homes però no en dones, on s’ha produït un augment, i en col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L’objectiu d’aquesta xerrada és posar de manifest un problema que existeix i que requereix grans esforços per part de Salut Pública si volem assolir el ODS 3 de la Agenda 2030 i els objectius de la Estratègia End-TB de la OMS de disminuir la mortalitat de la tuberculosi un 95% i la incidència un 90%. S’aprofundirà en diferenciar entre infecció tuberculosa latent que vol dir que la persona no està malalta i, per tant, no pot encomanar la malaltia i tuberculosi activa. D’altra banda, s’explicarà la importància tant del seguiment del pacient com de la realització del estudi de contactes als diferents escenaris en el que es mou la persona malalta.

Adreça: C/Saragossa, 29, 08006 Barcelona

Horari: 18:30 h – 20:00 h

Inscripcions

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació