ACTUALITAT

NOTICIES

20/12/2021

Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress

Investigadors de l’IIB Sant Pau han estat premiats al congrés virtual Perioperative Care Congress (PCC), organitzat pel Population Heath Research Institute del Canadà.

La presentació titulada “Isquèmia miocàrdica perioperatòria: és rendible la monitorització perioperatòria de troponina?”, va ser presentada per Dra. Ekaterine Popova, primera autora del treball  i membre del Grup de recerca Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris. A l’estudi hi han participat investigadors dels Serveis d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Reanimació i Cardiologia, en col·laboració amb Centre d’Investigació en Economia i Sostenibilitat de la Universitat Rovira i Virgili.

El treball es tracta d’una anàlisi cost-efectivitat d’un programa de monitorització  de troponina T ultrasensible per identificar pacients amb un risc substancial de MINS (myocardial injury after non-cardiac surgery), una condició definida com una elevació de les troponines –habitualment asimptomàtica- en els 30 dies posteriors a la cirurgia que s’associa amb un risc elevat de mortalitat, després d’una cirurgia major no cardíaca en comparació amb l’atenció habitual (sense monitorització).

En l’estudi, que ha inclòs dades de 1477 pacients monitoritzats a l’Hospital sant Pau, el cost addicional per pacient detectat amb MINS va ser de 276,79 €. Els resultats d’aquest estudi donen suport a la importància de la monitorització perioperatòria de la troponina per als pacients amb cirurgia no cardíaca i suggereixen que és rentible.

Aquest estudi ha estat finançat per una beca de recerca de la Fundació La Marató de TV3 (20150110).

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació