ACTUALITAT

NOTICIES

26/10/2022

Almudena Mateos Dávila publica un llibre sobre teràpies contínues de depuració renal per a infermeres

Les tècniques contínues de depuració renal són un element fonamental per al tractament de molts pacients amb insuficiència renal aguda associada a inestabilitat hemodinàmica. Per garantir-ne l’administració adequada i evitar complicacions, la tasca del personal d’infermeria de les unitats de cures intensives és clau.

Tot i que cada cop hi ha més oferta formativa sobre aquest tema dirigida als infermers i infermeres de les UCIs, fins ara no existia un llibre específic sobre aquest tema en concret. És per això que Almudena Mateos Dávila, infermera gestora de pacients a l’UCI d’adults de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i investigadora del Grup de Recerca en Cures Infermeres de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau  – IIB Sant Pau es va donar a la tasca d’escriure el manual Conceptos fundamentales en terapias continuas de depuración renal para enfermeras (Círculo Rojo).

Al llarg de la seva trajectòria professional, l’autora ha tractat pacients de moltes patologies, però especialment li ha cridat l’atenció la insuficiència renal. S’ha especialitzat en aquest camp com a alumna i ara com a docent. Coordina el grup de treball de teràpies extracorpòries a la Sociedad Española de Enfermería Intensiva y Unidades Coronarias (SEEIUC). És docent de l’assignatura de renal al màster d’Infermeria Intensiva a l’Escola Universitària d’Infermeria (EUI) de l’IIB Sant Pau, Barcelona. És docent també i coordina diversos cursos entre els quals hi ha el de tractament depuratiu continu en el pacient crític, que ha complert la desena edició dins del programa Penélope, a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Actualment, investiga sobre el citrat aplicat a teràpies depuratives contínues. Aquest treball constitueix el tema de tesi doctoral.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació