ACTUALITAT

ACTIVITATS

Jun'23 22

22-06-2023

15:00 Nova conferència: “Engineering a potent T-cell response against solid tumors” – Dra. Cristina Puig-Saus (UCLA)

L’èxit de les teràpies amb cèl·lules T per a tumors sòlids s’ha vist limitat, entre altres coses, per l’escassetat de dianes tumorals específiques. Per a comprendre millor com les respostes reeixides de cèl·lules T induïdes pel bloqueig de punts de control immunitaris (BCI) eliminen els tumors metastàtics, realitzen una anàlisi longitudinal de l’escenari de les cèl·lules T específiques neoepitopes durant el tractament en pacients amb melanoma, sense i amb resposta al BCI. En aquest seminari, parlarem sobre la diana d’aquestes respostes de cèl·lules T i la seva evolució en el temps en la sang perifèrica i el tumor, revelant com les cèl·lules T es dirigeixen a un nombre limitat d’epítopos immunodominants i fent èmfasi en les característiques d’aquestes respostes associades amb el benefici clínic a BCI.

A més, presentarem els resultats d’una nova i prometedora opció terapèutica para pacients que no responen al BCI basada en la teràpia adoptiva de cèl·lules T amb cèl·lules T modificades genèticament per a dirigir-se a antígens de diferenciació del melanoma. En aquest enfocament, ens proposen apuntar a l’expressió de superfície de TYRP1 amb teràpia de cèl·lules CAR-T per tractar tumors cutanis i estranys subtipus de melanoma.

Cristina Puig Saus (1)

Cristina Puig-Saus, PhD, és professora adjunta de la Universidad de California en Los Ángeles (UCLA). També és investigadora principal del Parker Institute for Cancer Immunotherapy (PICI) i membre del Jonsson Comprehensive Cancer Center (JCCC) i del Broad Stem Cell Research Center (BSRCR). Doctorada per la Universitat de Barcelona, es va incorporar a l’equip del Dr. Antoni Ribas a la UCLA com a investigadora postdoctoral.

Durant la seva formació postdoctoral, es va centrar en el desenvolupament de noves estratègies de teràpia cel·lular adoptiva amb cèl·lules mare hematopoiéticas. En aquest sentit, va dirigir els estudis preclínic que van culminar en un assaig clínic que es va iniciar a la UCLA per a coadministrar cèl·lules mare i cèl·lules T modificades genèticament per a expressar un TCR NY-ESO per al tractament del melanoma, el mieloma múltiple i el sarcoma.

Actualment, el seu laboratori a UCLA se centra en el disseny i la translació clínica de noves teràpies en cèl·lules T i CAR-T modificades  pel tractament del càncer. Amb aquesta finalitat, l’equip de la Dra. Puig-Saus està desenvolupant múltiples estratègies d’enginyeria per a generar potents teràpies contra el càncer basades en aquestes cèl·lules T. El seu equip també està estudiant els mecanismes que subjauen a les respostes exitoses de cèl·lules T desencadenades pel bloqueig de punts de control immunitaris en pacients amb resposta a la teràpia per imitar aquestes respostes a les noves terapies.

La conferencia se celebrará en format presencial a la sala de conferències del Pavelló 11 (antic convent) –  IR Sant Pau, Sant Antoni M Claret 167, Barcelona. Per assistir a la conferència és necessari registrar-se en el següent enllaç:

https://forms.gle/M55JLq6Gmyag2i7f6

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació