ACTUALITAT

NOTICIES

09/05/2018

Deu centres de Barcelona s’uneixen per impulsar la innovació mèdica

La Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau és un dels 10 centres de Barcelona que han formalitzat un conveni amb el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) per posar en valor la innovació del sistema socio-sanitari català.

El CIMTI és un nou instrument del Sistema Català de la Salut, juntament amb la xarxa d’hospitals, que té com objectiu transformar la innovació en el benestar impulsant noves solucions amb una visió global.

Amb aquest acord es vol prioritzar la innovació en la salut, maximitzar l’impacte social en les innovacions portades a terme, impulsar iniciatives, atraure noves inversions, concentrar recursos i aglutinar.

Els hospitals i centres d’investigació que s’han unit per aquest projecte són: la Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FIRHSCSP), l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, la Fundació Hospital Asil Granollers, l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital del Mar, l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, l’Hospital Sant Joan de Déu i el Consorci Sanitari de Terrassa.

Entre els projectes que s’estan impulsant en l’actualitat es troba un nou mètode diagnòstic de càncer colorectal no invasiu que permetrà evitar colonoscòpies innecessàries, un aparell d’assistència dirigit a persones cegues que incorpora en un únic dispositiu diferents sensors, un kit de diagnòstic ràpid per a la detecció de la Leucèmia Amiloide Aguda o un projecte que permet retardar l’aparició de l’Alzheimer.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació