ACTUALITAT

NOTICIES

19/10/2023

Dia Mundial del Càncer de Mama

Avui 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada que es va establir per crear consciència sobre la malaltia, donar-li visibilitat i crear eines i recursos per a enfrontar-s’hi.

El càncer de mama és el tipus de càncer més freqüent en dones arreu del món. Conscienciar a la població sobre la importància d’aquesta malaltia és fonamental per aconseguir una detecció precoç, una de les mesures bàsiques per combatre’l. Per això, es recomana a les dones entre 50 i 69 anys fer-se una mamografia cada 2 anys.

El Dr. Agustí Barnadas, cap del grup de recerca en Oncologia Clínica a l’Institut de Recerca Sant Pau i cap del servei d’Oncologia Mèdica del mateix hospital ha recordat que cal no abaixar la guarda per continuar fomentant, encara més, el diagnòstic precoç del càncer i per determinar molt més el perfil de pacient per decidir qui és candidat a un determinant estudis de cribratge.

Recentment, un estudi liderat estudi liderat pel Dr. Barnadas, ha possat sobre la taula que certs microARNs (miARNs) poden ser útils per com a biomarcadors no invasius per al diagnòstic precoç de la metàstasi ganglionars en pacients amb càncer de mama en etapes primerenques. L’estudi es va centrar en pacients amb càncer de mama en etapa primerenca amb receptors d’estrogen positius (ER-positius).

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, a Sant Pau durem a terme diferents iniciatives per contribuir a la sensibilització.

JORNADA “PER A VOSALTRES”

La jornada, organitzada pel col·lectiu Activity girls, té lloc el dijous 19 d’octubre a la Sala d’Actes de l’Hospital Sant Pau, des de les 8.45h fins les 14h.
L’entrada és lliure i gratuïta.

ACTIVITATS 19 D’OCTUBRE

Exposició fotogràfica El repte. La fragilitat de la vida.
Vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital de Sant Pau.
Del 19 d’octubre al 23 de novembre.

Taules informatives sobre el càncer de mama
Vestíbul de Sant Quintí i de Mas Casanova de l’Hospital de Sant Pau.
Dia 19 d’octubre 09.00h 13.00h

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació