ACTUALITAT

NOTICIES

19/11/2020

El Dr. Alonso Coello, investigador de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau, entre els més citats del món

Pablo Alonso Coello, responsable del Grup de recerca d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau és des de 2016 un dels investigadors que figura en la llista “Highly Cited Research” dels científics més influents del món, publicada per Clarivate  Analytics.  La llista, una de les classificacions més reputades entre la comunitat acadèmica i científica internacional, identifica els expertes que es troben en l’1% més citat de la seva especialitat en diverses àrees d’estudi.

La llista de Clarivate Analytics se centra en els articles científics que estan entre l’1% dels més citats per camp i any al Web of Science, un indicador de la influència en la recerca. Aquest any s’han tingut en compte aproximadament 160.000 articles publicats en un període d’11 anys comprès entre el gener del 2009 i el desembre de 2019.

A la llista d’enguany hi apareixen els 6.167 investigadors més rellevants del món en 21 camps de la ciència i les ciències socials. D’aquests, 3.896 figuren en la llista dels camps específics i prop de 2.500 en l’apartat Cross-Field, una categoria transversal que identifica els autors que han tingut una influència substancial en diversos camps en la darrera dècada. D’aquests, 113 són investigadors que treballen a institucions espanyoles.

 

Centre GRADE Barcelona

Entre les àrees de treball a què es dedica el Dr. Alonso Coello les publicacions més citades són les dutes a terme dins el grup de treball GRADE, un grup de recerca internacional que ha elaborat un sistema d’avaluació de la qualitat de l’evidència científica i la graduació de la força de les recomanacions. El sistema GRADE ha estat adoptat per més de 100 organitzacions de tot el món, incloent entre altres l’OMS i la Cochrane. Dins de l’IIB es troba situat un dels centres GRADE que hi ha al món, el Centre GRADE Barcelona.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació