ACTUALITAT

NOTICIES

15/05/2019

El Dr. Álvarez-García rep una beca Daniel Bravo Andreu per anar a l’Hospital Mount Sinai Heart de Nova York

El Dr. Jesús Álvarez-García, del grup de Cardiologia Clínica i Translacional de l’Institut de Recerca de Sant Pau ha aconseguit una de les beques de la Fundació Daniel Bravo Andreu per a fer estades a l’estranger.

Des de que es van crear el 2013, l’objectiu de les Beques Daniel Bravo és estimular la recerca biomèdica d’alt impacte acadèmic, clínic i social a Catalunya, principalment, en el camp de la imatge cardiovascular i les tècniques de diagnòstic no invasives. Cada ajut està dotat de 3.000 euros mensuals més despeses de desplaçament per a estades de tres a nou mesos en centres de prestigi internacional.

 

Noves aproximacions a la insuficiència cardíaca

Jesús Álvarez-García, cardiòleg, doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador a l’Institut de Recerca de Sant Pau des de 2007, ha obtingut una beca per incorporar-se a la Unitat d’Insuficiència Cardíaca i Trasplantament del Mount Sinai Heart Hospital a Nova York (Estats Units) dirigit pel Dr. Valentí Fuster.

Amb el primer trasplantament cardíac a Catalunya, l’Hospital Sant Pau va iniciar un programa que ha permès la consolidació d’una Unitat d’Insuficiència Cardíaca que ha trasplantat més de 600 pacients. L’aparició de nous dispositius d’assistència ventricular (VAD) i el seu ús en pacients complexos, estiguin o no estiguin a l’espera d’un trasplantament, requereix una formació i especialització que només un gran centre de referència com el Mount Sinai Heart Hospital pot proporcionar, en paraules del Dr. Álvarez-García.

La finalitat de l’estada als Estats Units serà, precisament, determinar l’impacte que diferents indicadors i teràpies poden tenir en el pronòstic de pacients que porten implantat un VAD establint una línia de recerca i col·laboració acadèmica a llarg termini.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació