ACTUALITAT

NOTICIES

23/03/2023

El Dr. Ángel Carracedo, nou president del Comitè Científic Extern de l’Institut de Recerca de Sant Pau

El Dr. Ángel Carracedo, catedràtic de Medicina Legal a la Universidad de Santiago (USC), investigador i expert internacional en genètica, ha sigut nomenat president del Comitè Científic Extern de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau.

Pren el relleu en el càrrec al Dr. José López Barneo, catedràtic de Fisiologia a la Facultat de Medicina de Sevilla i expert en l’estudi de cèl·lules mare embrionàries en el tractament de malalties neurodegeneratives, a qui l’IIB Sant Pau agraeix la seva tasca durant tots aquests anys al capdavant del Comitè Científic Extern de l’institut.

El Comitè Científic Extern de l’IIB Sant Pau és un òrgan consultiu que està constituït per un grup de prestigiosos científics, experts en diferents àrees rellevants pels programes de recerca. El seu principal propòsit consisteix a vetllar per la qualitat científica de les activitats de l’Institut i contribuir a la seva excel·lència.

El nomenament i cessament es realitza a proposta del director científic de l’IIB Sant Pau i atén a criteris d’excel·lència científica internacional, coneixement del nostre sistema de recerca en salut i als principis d’igualtat de gènere, intentant preservar un balanç correcte entre dones i homes.

Sobre el Dr. Carracedo

El Dr. Carracedo és doctor en Medicina per la USC i ha sigut director de l’Instituto de Medicina Legal d’aquesta mateixa universitat entre 1994 i 2012. Actualment, dirigeix la Fundación Pública Galega de Medicina Xenómica (SERGAS, Junta de Galicia) i el Centro Nacional de Genotipado-ISCIII (CEGEN) des dels anys 1999 i 2002 respectivament. Coordina el Grup de Medicina Genòmica de la USC que integra deu grups de recerca amb a prop d’un centenar de membres. És també cap del grup del CIBERER (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras) i coordinador de l’àrea de Genètica i Biologia de Sistemas del Instituto de Investigación Sanitaria de Santiago de Compostela (IDIS).

El Dr. Jordi Surrallés, director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, agraeix al Dr. Carracedo la seva bona disposició per acceptar aquest encàrrec. “És un honor i un luxe que un professional de la talla del Dr. Carracedo presideixi un òrgan tan important per nosaltres com és el Comitè Científic Extern i confiem en el fet que ens ajudarà a mantenir i impulsar l’excel·lència en la nostra tasca”.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació