ACTUALITAT

NOTICIES

20/06/2024

El Dr. Dídac Mauricio, nou director científic del CIBERDEM

El Dr. Dídac Mauricio, cap del Grup de Recerca en Endocrinologia, Diabetis i Nutrició de l’Institut de Recerca de Sant Pau i director del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital de Sant Pau i ha estat nomenat nou director científic del CIBERDEM (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas asociadas) en la Comissió Permanent del CIBER, entitat depenent de l’Institut de Salut Carlos III. D’aquesta manera, agafa el relleu del Dr. Eduard Montanya, qui ocupava aquest càrrec des del 2015. Actualment, el Dr. Mauricio també és director d’un dels grups de recerca del CIBERDEM.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1985) i doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993). Especialista en Endocrinologia i Nutrició des de 1990. La seva trajectòria assistencial s’ha desenvolupat a cinc centres hospitalaris de Catalunya, en alguns dels quals ha exercit com a director de Servei: Hospital de Sabadell, Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i, amb el càrrec en funcions, a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. A l’Hospital de Sant Pau ha treballat al Servei d’Endocrinologia i Nutrició com a resident (1986-1990), investigador predoctoral (1990-1991), director d’unitat (2003-2006) i, des de febrer de 2018, com a director del Servei. Des de 2019, la direcció del Servei és mancomunada entre l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Dos de Maig.

En la vessant docent, ha estat professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (2008-2013) i, primer professor titular des de 2020, des de setembre de 2022  és Catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

En la seva trajectòria de recerca cal destacar que el 1994-1995 va ser investigador postdoctoral a Steno Diabetes Center & Hagedorn Research Institute de Dinamarca. El Dr. Mauricio té més de 340 publicacions indexades, ha estat investigador principal de múltiples projectes de recerca en convocatòries competitives nacionals i internacionals i és membre del comitè editorial de diferents revistes internacionals. Des de novembre de 2020, és president del Consell Assessor sobre Diabetis a Catalunya, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya.

El CIBERDEM és un consorci públic espanyol els principals objectius del qual són liderar l’esforç investigador d’excel·lència en diabetis i malalties metabòliques relacionades, i també accelerar la translació dels resultats científics a la pràctica clínica. CIBERDEM té una estructura innovadora integrada per 29 grups de referència ubicats en diferents hospitals, universitats i centres de recerca de tota Espanya. Constituït el desembre de 2007 a iniciativa de l’Institut de Salut Carlos III, està integrat per altres 19 institucions consorciades procedents de 6 comunitats autònomes.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació