ACTUALITAT

NOTICIES

21/03/2024

El Dr. Juan Fortea aborda els reptes i avenços en l’atenció sanitària per a persones amb síndrome de Down en una editorial destacada de ‘The Lancet’

La prestigiosa revista The Lancet ha convidat al Dr. Juan Fortea, director de l’àrea de recerca en Malalties neurològiques, neurociència i salut mental de l’Institut de Recerca Sant Pau i director de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia del mateix hospital, a escriure l’editorial publicada en ocasió del Dia Mundial del Síndrome de Down, destacant els avenços significatius en la qualitat de vida i l’esperança de vida de les persones amb aquesta condició. El Dr. Fortea subratlla les millores aconseguides gràcies als avenços en l’atenció sanitària i la recerca, així com a una major participació social. Tanmateix, apunta que encara persisteixen desigualtats en els resultats de salut, atribuïbles a la falta de consciència i formació sobre el síndrome de Down entre els professionals de la salut, les famílies i altres agents, problemàtica que es veu agreujada per factors estructurals com la discriminació social i la provisió inadequada de serveis.

L’editorial fa èmfasi en la importància de superar aquestes desigualtats i apel·la a la necessitat d’un enfocament global que inclogui recerca, conscienciació i polítiques inclusives. Es destaca la necessitat urgent de dades epidemiològiques i recursos dirigits específicament a satisfer les necessitats de salut de les persones amb síndrome de Down en l’àmbit mundial, especialment en països de baix i mitjans ingressos. A través de la publicació d’aquest editorial en The Lancet, el Dr. Fortea i els seus col·laboradors busquen inspirar un canvi positiu, fomentant un compromís renovat entre investigadors, professionals de la salut, responsables de polítiques i la comunitat global, per garantir una vida plena i equitativa per a totes les persones amb síndrome de Down.

Article de referència

Juan Fortea, Eimear McGlinchey, Joaquín M Espinosa, Michael S Rafii. Addressing challenges in health care and research for people with Down syndrome. The Lancet, 2024. ISSN 0140-6736, https://doi.org/10.1016/S0140-6736(24)00478-1.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació