ACTUALITAT

NOTICIES

10/06/2024

El Dr. Juan Fortea i la Dra. Elena Cortés, premiats per la Societat Española de Neurologia

El Dr. Juan Fortea Ormaechea, cap del grup de recerca en Neurobiologia de les Demències a l’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau) i director de la Unitat de Memòria del mateix hospital, ha rebut el Premi Modalitat Científica en la categoria d’Alzheimer que atorga la Sociedad Española de Neurología (SEN). Aquest prestigiós reconeixement subratlla les contribucions del Dr. Fortea en la investigació de la malaltia d’Alzheimer vinculada a la síndrome de Down.

El Dr. Fortea ha desenvolupat una carrera destacada centrant la seva investigació en la relació entre la síndrome de Down i l’Alzheimer. Els seus estudis han estat fonamentals per avançar en la comprensió dels mecanismes i la progressió d’aquesta malaltia neurodegenerativa en una població especialment vulnerable. El premi, proposat pel Grup d’Estudi de Conducta i Demències i els socis de la SEN, reflecteix l’impacte significatiu de la feina del Dr. Fortea en la comunitat científica i la seva dedicació a millorar el diagnòstic, tractament i qualitat de vida de les persones afectades per l’Alzheimer.

Per la seva banda, la Dra. Elena Cortés Vicente, investigadora del grup de Malalties Neuromusculars de l’IR Sant Pau, també va ser guardonada amb el Premi Modalitat Científica en la categoria de Malalties Neuromusculars, en reconeixement de la seva destacada tasca en la investigació i divulgació de la Miastènia Gravis. Ambdós premis ressalten el compromís i l’excel·lència dels guardonats en els seus respectius camps de la neurologia.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació