ACTUALITAT

NOTICIES

31/05/2023

El Dr. Justo Pinzón Espinosa, nomenat coordinador del Grup de Treball de Joves Psiquiatres de la SEPSM

El comitè executiu de la Sociedad Española de Psiquiatría y Salud Mental (SEPSM) ha nomenat el Dr. Justo Pinzón Espinosa, investigador del Grup de Salut Mental de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i psiquiatra del mateix hospital, un de dos coordinadors del recentment creat Grup de Treball de Joves Psiquiatres. Des d’aquesta nova secció representarà i vetllarà pels interessos dels psiquiatres de fins a 35 anys i vol servir d’enllaç entre aquest col·lectiu i la resta de la societat científica.

“Per mi aquest nomenament és un pas lògic i natural després del meu acompliment com a president de la Societat Espanyola de Residents de Psiquiatria el 2019 i 2020”, assenyala el Dr. Pinzón que detalla que “durant aquest període vam desenvolupar estratègies, amb la junta directiva, per impulsar la investigació, la docència i la millora de la qualitat assistencial dels residents de Psiquiatria a Espanya. També vaig enfortir la presència i participació dels residents espanyols a la Federació Europea de Residents de Psiquiatria, on vaig fungir com a coordinador nacional d’associacions de residents i líder del grup de treball ‘Psychiatry Across Borders’ fins al 2021”.

Entre els principals objectius a la nova secció Joves Psiquiatres de la SEPSM, el Dr. Pinzón destaca que “el primer pas serà establir les bases funcionals i organitzatives, així com concretar col·laboracions formals i estrènyer llaços amb les seccions de joves d’altres societats de psiquiatria en l’àmbit europeu, com l’European College of Neuropsychopharmacology, l’European Psychiatric Association o el Royal College of Psychiatrists, i en l’àmbit internacional amb institucions com l’American Psychiatric Association o la World Psychiatric Association”. A més, es busca “fomentar espais d’intercanvi d’idees i socialització durant esdeveniments importants al camp de la Psiquiatria espanyola per entreteixir col·laboracions a tot el país”.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació