ACTUALITAT

NOTICIES

12/11/2020

El Dr. Martínez-Horta guardonat amb la millor comunicació oral en la Reunió Anual de la SEN

Saül Martínez-Horta, neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau, i del Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson i altres Trastorns del Moviment de l’Institut de Recerca Sant Pau -IIB Sant Pau, ha estat premiat amb la millor comunicació oral presentada a la LXXII Reunió Anual de la Societat Española de Neurologia (SEN), en la categoria de Trastorns del Moviment.

El seu treball, titulat “Los niveles de proteïna TAU se asocian con patrones específicos de afectación cerebral y neuropsicológica en la enfermedad de Huntington”, demostra que més enllà dels efectes mediats per la proteïna mHTT sobre la pèrdua neuronal i l’estat clínic dels pacients, els nivells de TAU mesurats en líquid cefaloraquidi s’associen amb un patró d’afectació cortical global, especialment prominent en regions parieto-occipitals i temporals medials. Alhora, aquests canvis no s’expliquen per diferències en la càrrega genètica, edat o nivell educatiu i van de la mà de tota una sèrie de manifestacions cognitives i conductuals considerades prèviament atípiques en el context de la malaltia de Huntington.

Els resultats, demostren el paper de la proteïna TAU com a mecanisme neuropatològic secundari en la malaltia de Huntington, així com la existència de diferents fenotips cognitius íntimament relacionats amb els nivells d’aquesta proteïna. Aquests resultats, resulten notablement transcendents de cara a dissenyar estratègies terapèutiques dirigides a disminuir la presència de les proteïnes anormals i a mesurar l’eventual eficàcia de les intervencions.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació