ACTUALITAT

NOTICIES

26/06/2023

Els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, investits doctors honoris causa per dues universitats llatinoamericanes

La Universitat UTE de Quito (Equador) i la Universitat de Valparaíso (Xile) han investit els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, respectivament, com a doctors honoris causa de les seves respectives institucions en reconeixement de la col·laboració docent i científica iniciada ja fa molts anys enrere en el marc de la Col·laboració Cochrane.

En el cas del Dr. Bonfill, investigador del Grup d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública del mateix hospital i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, va rebre el passat 8 de juny de 2023 el doctorat honoris causa per la Universitat UTE, d’Equador. El Consell Universitari d’aquesta universitat li va lliurar la distinció en reconeixement als seus mèrits docents i investigadors i a l’impuls de la medicina basada en l’evidència a la UTE, a l’Equador i en molts altres països iberoamericans durant els últims 25 anys, com a director de la Xarxa Cochrane Iberoamericana.

A la cerimònia de lliurament del doctorat honoris causa, la corresponent laudatio va ser presentada pel degà de la Facultat de Medicina, Dr. Daniel Simancas, mentre que el rector de la Universitat UTE, Dr. Ricardo Hidalgo Ottolenghi, va destacar que aquesta distinció al Dr. Bonfill era només la cinquena atorgada en la història de la universitat i també, que es tractava del segon espanyol després de Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la Unesco.

Xavier Bonfill  va estar acompanyat per nombrosos col·legues i amics que van acudir a la XIX Reunió de la Xarxa Cochrane Iberoamericana, que es va celebrar a la UTE del 7 al 9 de juny, i va pronunciar un discurs sobre les oportunitats i reptes de la intel·ligència artificial en l’ensenyament de la Medicina.

Pel que fa al Dr. Urrútia, també investigador del Grup d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, metge adjunt del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública del mateix hospital, actual director del Centre Cochrane Iberoamericà i de la Xarxa Cochrane Iberoamericana i professor associat de la UAB, va rebre la màxima distinció de la Universitat de Valparaíso el 12 de juny de 2023 en reconeixement de la seva trajectòria professional i a la seva estreta vinculació docent i investigadora amb aquesta universitat sudamericana.

El rector de la Universitat de Valparaiso, Osvaldo Corrales Jorquera, va lliurar-li el corresponent guardó.  La laudatio del guardonat va anar a càrrec de la Dra. Eva Madrid, professora titular de l’Escola de Medicina de la Universitat de Valparaiso i també codirectora de Cochrane Xile. En el seu torn de paraula, Gerard Urrútia va repassar els seus vincles amb Xile i la Universitat de Valparaíso. Va parlar del sentit i els valors de l’Epidemiologia i la salut pública, alhora que va realitzar un emocionat elogi de la paraula, l’expressió precisa, el compromís i el treball en equip, per tancar la seva intervenció amb uns versos d’Eduardo Galeano que, segons va dir, condensen la seva filosofia vital i professional entorn de l’alegria de les nostres alegries, però també de la dels nostres dolors, errors, derrotes i esperances, i “els sorprenents poders de l’abraçada humana”.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació