ACTUALITAT

NOTICIES

11/04/2018

Es reuneixen a Sant Pau els 40 experts europeus més rellevants en l’estudi de les bases genètiques de l’Alzheimer

Els dies 9 i 10 d’abril l’Hospital de Sant Pau acull una reunió, organitzada pel Dr. Jordi Clarimon, cap de la Unitat Genètica en malalties neurodegeneratives de l’IIB Sant Pau, i on hi participen els membres de l’Alzheimer Disease Exome Sequencing Consortium (ADES), i de l’European DNA bank for deciphering the missing heritability of Alzheimer’s disease (EADB). En la reunió en la que hi assisteixen 40 experts europeus, es debatrà sobre els dos projectes internacionals, ja en marxa, que tenen com a objectiu descobrir les bases genètiques de la malaltia d’Alzheimer.

Es tracta de dos projectes que tenen el mateix objectiu però que utilitzen diferents estratègies. Un d’ells analitzarà la variabilitat genètica de tot el genoma a partir de l’estudi focalitzat dels canvis genètics coneguts del genoma humà, i analitzarà centenars de milers d’individus. L’altre enfocament utilitza les noves eines de seqüenciació massiva del genoma.

En aquesta reunió, que és la primera a l’Estat que aplega experts internacionals sobre l’origen genètic de l’Alzheimer, es debatrà sobre tot sobre un dels projectes més ambiciosos a tot el món en aquest camp que pretén estudiar més de 18.000 genomes de malalts amb Alzheimer que ja han estat seqüenciats.

Els diferents equips reunits a Sant Pau presentaran dades preliminars i discutiran temes tan importants com el maneig de les dades, el seu emmagatzematge i distribució i la col·laboració amb els Estats Units, que ha iniciat un projecte similar.

La reunió es fa en streaming per tal que altres investigadors d’arreu del món s’hi puguin connectar a temps real.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació