ACTUALITAT

NOTICIES

30/11/2022

Exheus, spin-off de Sant Pau, completa una ampliació de capital i prepara el salt al mercat internacional

L’empresa Exheus, de genètica i ciència de dades especialitzada en anàlisi d’ARN, spin-off de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC), Summit SL i el programa d’innovació de Mobile World Capital Barcelona, The Collider, ha aconseguit una injecció de capital privat de 650.000 euros.

En paral·lel, a més d’aquests finançaments, que sumen un total de 900.000 euros, Exheus també ha rebut una altra subvenció de 50.000 euros per part d’EIT Health, l’organisme europeu més gran per a la innovació en salut, que té com a missió acelerar l’emprenedoria i la innovació, proporcionant noves oportunitats i recursos per al benefici de tots els ciutadans.

La injecció de tot aquest capital es destinarà a consolidar els eixos següents: iniciar l’expansió internacional del negoci a mercats europeus; crear una estructura comercial que permeti accedir al sistema de salut d’aquests països; i treballar en la regularització dels requeriments legals necessaris perquè la companyia pugui operar a nivell internacional. Així mateix, preveu digitalitzar el producte seguint un enfocament B2B de manera que, amb el desenvolupament d’una plataforma digital, automatitzada i interactiva, els metges i facultatius puguin accedir directament als resultats del pacient i, amb això, donar una valoració sobre la prova d’ARN.

“L’esforç invertit aquests dos anys ens ha servit per aconseguir obtenir l’informe de salut més avançat del món. Aquesta ampliació de capital ens permetrà continuar construint el futur d’Exheus i impulsar la consolidació de la medicina personalitzada, tant a Espanya com a altres mercats europeus, sempre posant el focus a millorar la vida dels pacients”, assegura Teresa Tarragó, CEO d’Exheus.

Un test ARN únic al món

Exheus va néixer com a spin-off del Grup de recerca de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de l’Hospital Sant Pau – IIB Sant Pau, el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) , Summit SL i el programa d’innovació de Mobile World Capital Barcelona, The Collider, que fa possible la transferència tecnològica entre la ciència, el mercat i la societat.

La companyia analitza l’expressió de tots els gens del cos humà presents al transcriptoma sanguini per detectar i corregir anomalies que afectin la salut de l’individu. Avui dia, Exheus es posiciona com la tecnologia d’anàlisi d’ARN comercial més sofisticada del món.

Gràcies a aquesta anàlisi, es controlen els nivells d’expressió de tots els gens del genoma, fent possible que el professional de la salut pugui oferir recomanacions personalitzades i optimitzar la intervenció als seus pacients de forma personalitzada.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació