ACTUALITAT

NOTICIES

10/03/2020

Institut de Recerca de Sant Pau publica a Metabolism

Investigadors del Grup de Lípids i Patologia Cardiovacular, de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau, liderat per la Dra.  Vicenta Llorente; del CSIC; de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol; de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i de la Universitat de Barcelona han publicat un article a Metabolism. En el seu treball, portat a terme en el context de diferents grups CIBER, demostren en un model experimental que la preservació dels baixos nivells del receptor LRP1 en cardiomiòcits (o en el cor) prevenen en front del desenvolupament de la resistència a la insulina i obesitat induïts per la dieta.

En l’article “Low-density lipoprotein receptor-related protein 1 deficiency in cardiomyocytes reduces susceptibility to insulin resistance and obesity” afirmen que es deu a que el receptor LRPI controla l’alliberament d’una proteïna al torrent circulatori, la cardioquina u hormona ANP, que modula la capacitat del fetge de cremar o oxidar els àcids grassos que la dieta aporta a l’organisme. La capacitat incrementada del fetge per cremar àcids grassos impedeix que aquests s’acumulin en forma de greix i, per tant, els animals deficients en LRP1 guanyen menys pes que els controls tot i que són  alimentats amb una dieta més rica en àcids grassos. Aquests resultats obren una nova via terapèutica  per a prevenir les alteracions cardíaques i metabòliques en el context de l’obesitat i de la diabetis induïdes per la dieta.

 

Sobre l’article

Benitez-Amaro A, Revuelta-López E, Bornachea O, Cedo L, Vea À, Herrero L,Roglans N, Soler-Botija C, de Gonzalo-Calvo D, Nasarre L, Camino-López S, García JE, Mato E, Blanco-Vaca F, Bayes-Genis A, Sebastian D, Laguna JC, Serra D, Zorzano A, Escola-Gil JC, Llorente-Cortes V. “Low-density lipoprotein receptor-related protein 1 deficiency in cardiomyocytes reduces susceptibility to insulin resistance and obesity”. Metabolism. 2020 Feb 26:154191. doi:10.1016/j.metabol.2020.154191. [Epub ahead of print] PubMed PMID: 32112822.

 

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació