ACTUALITAT

NOTICIES

07/11/2016

Investigacions de l’Institut de Recerca publicades a la revista Nature

Resultats de la recerca del grup de Parkinson i Transtorns del Moviment de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, IIB-Sant Pau, relatius al patró i la progressió dels símptomes no motors com a senyals per identificar els orígens i la progressió del Parkinson, surten comentats en la prestigiosa revista Nature.

Entre els especialistes citats a l’article, el Dr. Jaume Kulisevsky, neuròleg i director científic de l’Institut de Recerca afirma “fins fa poc aquesta malaltia es considerava un trastorn motor pur. Però això es deu al fet que els metges no havien demanat regularment als pacients sobre altres qüestions”. Els símptomes cognitius i psiquiàtrics han estat subestimats en part perquè els pacients pensen que no són rellevants i que el Parkinson és purament un trastorn motor. L’any 2015, la International Parkinson and Movement Disorder Society hi va afegir els problemes olfactius i la mort de les neurones que serveixen al cor com criteris diagnòstics de suport per a la malaltia. Aquests van passar el tall, ja que poden ser quantificats mitjançant l’ús d’una prova de “rascar i olorar” i d’imatge.

Es fa especial referència a l’article recent del Grup sobre la presència d’al·lucinacions en malalts de recent diagnòstic (Pagonabarraga et al. Mov. Disord. 31, 45-52; 2015) que va merèixer una editorial d’aquesta revista.

https://www.recercasantpau.cat/wp-content/uploads/2016/11/538S5a.pdf

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació