ACTUALITAT

NOTICIES

23/11/2017

Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a la revista Annals of Internal Medicine

Investigadors dels Serveis de Cardiologia, Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Bioquímica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau han participat en la publicació d’un article a la revista Annals of Internal Medicine. L’estudi, coordinat per la Universitat de McMaster (Canadà), forma part de la línia de recerca en medicina perioperatòria impulsada per investigadors d’aquests serveis. En aquest cas, el Dr. Jesús Álvarez, del Servei de Cardiologia, és un dels autors principals de la publicació, juntament amb un grup d’autors internacionals.

L’article descriu una anàlisi secundària de l’assaig clínic POISE-2, que va aleatoritzar a més de 10.000 pacients, amb risc cardiovascular de moderat a alt i que es van sotmetre a cirurgia no cardíaca, a rebre aspirina o placebo per prevenir episodis cardíacs adversos durant el postoperatori. Aquesta nova anàlisi avalua els beneficis i els riscos en els pacients amb antecedents d’angioplàstia coronària.

En aquesta població, l’aspirina va reduir el risc del desenllaç principal (mort o infart de miocardi no fatal) i el d’infart de miocardi al cap de 30 dies. L’efecte sobre l’hemorràgia greu o amb risc vital va ser incert. Els autors conclouen que en pacients amb angioplàstia coronària prèvia l’aspirina podria presentar més beneficis que riscos.

L’article està disponible aquí

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació