ACTUALITAT

NOTICIES

29/05/2017

Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà participen en el desenvolupament del treball premiat pel projecte Essencial

El passat abril, l’AQuAS va organitzar la jornada d’implementació del projecte Essencial: “Més no sempre és millor: evitem pràctiques de poc valor”. El projecte “Essencial. Afegint valor a la pràctica clínica” és una iniciativa que identifica pràctiques clíniques de poc valor i promou recomanacions per tal d’evitar-les. Durant la jornada es va premiar un treball en el qual han participat investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà – Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
L’acte va comptar amb la col·laboració dels equips pilots del projecte Essencial, professionals de l’atenció primària, de l’Institut Català de la Salut (ICS) i societats científiques. En aquesta jornada, el conseller de Salut de Catalunya va fer entrega del Premi a la idea més innovadora per evitar pràctiques de poc valor en l’atenció primària a la doctora Mariam de la Poza, metgessa del Centre d’Atenció Primària Dr. Carles Riba de Barcelona, en reconeixement a la línia de treball de prescripció diferida d’antibiòtics; en el desenvolupament de la qual hi han participat investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà – Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La línia ha estat impulsada pel Dr. Pablo Alonso i coordinada per la investigadora Gemma Mas. En el seu moment, la recomanació derivada d’aquest estudi es va presentar a la Comissió MAPAC (Millora de l’Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica) del nostre hospital.

A més, recentment, l’estudi ha estat seleccionat per l’Associació Mèdica Canadenca com un dels millors 20 estudis de recerca de 2016 per a metges d’atenció primària. Aquesta llista inclou estudis destacats per la seva rellevància, validesa i potencial de canvi de la pràctica clínica.

El grup va publicar l’any passat un assaig clínic multicèntric sobre aquest tema a la revista JAMA Internal Medicine: “Prescription Strategies in Acute Uncomplicated Respiratory Infections: A Randomized Clinical Trial”.

http://essencialsalut.gencat.cat/es/inici

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació