ACTUALITAT

NOTICIES

26/07/2016

Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal

El Dr. Pablo Alonso, investigador Miguel Servet del Grup de Recerca d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-l’IIB-Sant Pau, adscrit al CIBERESP i col·laborador del Centre Cochrane Iberoamericà, és el primer firmant de dos articles recentment publicats a The British Medical Journal  British Medical Journal que presenten els “Marcs de l’Evidència a la Decisió (EtD)”.

Els marcs EtD (sigla de l’anglès Evidence to Decision) són un mètode sistemàtic i transparent per a la presa de decisions sanitàries ben informades.

Aquesta eina, desenvolupada pel grup GRADE amb ajuda del projecte europeu DECIDE finançat per la Comunitat Europea, suposa un instrument eficaç per ajudar a grups d’experts o altres responsables de prendre decisions a utilitzar la informació científica d’una manera estructurada i transparent, per així informar la formulació de recomanacions clíniques i altres tipus de decisions (per exemple, de cobertura sanitària o de salut pública).

A més, aquests marcs poden ajudar a garantir la confiança en les recomanacions i decisions i a facilitar l’adaptació d’aquestes a d’altres contextos diferents.

Actualment, els marcs ja s’utilitzen en l’elaboració de recomanacions per part d’institucions, com ara l’Organització Mundial de la Salut, entre d’altres. En el nostre entorn s’han començant a implantar en el Programa d’Elaboració de Guies de Pràctica Clínica en el Sistema Nacional de Salut. A nivell hospitalari, han estat adaptats i s’utilitzen dins del Programa MAPAC (Millora de l’Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica), creat en el marc del Programa de Qualitat de l’Hospital de Sant Pau.

Més informació:

Els articles estan disponibles a
Ref 1. http://www.bmj.com/content/353/bmj.i2016
Ref 2. http://www.bmj.com/content/353/bmj.i2089

Per si voleu fer links al text
GRADE (http://www.gradeworkinggroup.org/)
DECIDE (http://www.decide-collaboration.eu/)

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació