ACTUALITAT

NOTICIES

23/03/2017

Ja està en marxa el projecte EURE-CART

L’Institut de Recerca i el Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau (Drs. Jordi Sierra, Javier Briones e Irene García-Cadenas) formen part del consorci creat pel projecte EURE-CART, engegat a principis d’any. El seu principal objectiu és dur a terme un assaig clínic de fase I / IIa multicèntric per demostrar la seguretat i l’eficàcia de la immunoteràpia amb cèl·lules T CD44v6 CAR en la leucèmia mieloide aguda i el mieloma múltiple.

Les cèl·lules T CAR tenen un receptor (chimeric antigen receptor) resultant de la fusió d’una part d’un anticòs monoclonal envers la cèl·lula tumoral i una porció intracel·lular que estimula amb gran potència el limfòcit T en el seu paper d’eliminació de neoplàsies. El principal impacte esperat d’EURE-CART és l’establiment de la teràpia de cèl·lules T CAR com a teràpia personalitzada i molt eficaç en el mieloma múltiple i la leucèmia mieloide aguda. Aquesta teràpia ha obtingut resultats molt prometedors als Estats Units en malalties com la leucèmia limfoblàstica aguda i els limfomes de línia B, administrant cèl·lules T CAR dirigides a l’antigen CD19.

A finals de febrer es va celebrar la reunió de llançament de l’EURE-CART a Milà, tret de sortida d’aquest projecte interdisciplinari i translacional que neix amb la voluntat de reunir-se de forma periòdica per garantir un procés transparent i eficient.

El projecte EURE-CART ha obtingut una subvenció de la Unió Europea de 5.903.146 euros que cobreix parcialment les despeses de R & D (recerca i desenvolupament) del projecte durant un període de 48 mesos, en l’àmbit de la estratègia Horitzó 2020 i en la secció de Recerca i Innovació del Programa Marc reservada a les noves teràpies per a les malalties cròniques (incloent càncer).

Per dur a terme aquest projecte i per arribar a la traducció clínica, s’ha constituït un consorci de nou socis de cinc països diferents de l’UE, entre els que figuren grups clínics, científics i industrials excel·lents en els seus camps: MolMed SpA. (Itàlia), Ospedale San Raffaele (Itàlia), Universitäts Klinikum Würzburg – (Alemanya), Ospedale Pediatrico Bambino Gesù (Itàlia), Fundació Privada-Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Espanya), Fakultní Nemocnice S Poliklinikou Fundació Ostrava (República Txeca), Instituto Superiore di Sanità (Itàlia), Acromion GMBH (Alemanya) i ARTTIC SAS (França).

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació