ACTUALITAT

NOTICIES

11/10/2017

Junts contra la Miastènia

El proper 17 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu tindrà lloc una conferència-col·loqui al voltant de la Miastènia a càrrec de la Dra. Isabel Illa, directora de la Unitat de Neuromuscular, del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’acompanyaran també Pilar Robles, presidenta d’AMES i Joan Mª Ripoll, d’AMICAT. L’entrada és lliure i gratuïta. El mateix dia a les 21 hores, també al Liceu, se celebrarà un concert del “Petitet i la seva rumba simfònica” que el cineasta Carles Bosch enregistrarà per un documental que està rodant sobre la figura de l’artista.

La miastènia gravis és una malaltia minoritària, de causa autoimmune, que provoca una debilitat muscular perquè afecta als músculs esquelètics del cos. És, de facto, incurable i la pateixen una de cada 50.000 persones. Aquesta condició de malaltia rara fa que les companyies farmacèutiques no s’interessin prou en la seva investigació i que s’avanci lentament cap a la seva cura. La doctora Isabel Illa i el seu equip de l’Hospital de Sant Pau són un dels principals especialistes a nivell internacional en aquesta malaltia i porten el cas de Petitet des que se li va detectar.

Amb la seva actuació al Liceu, Petitet podrà complir la promesa que va fer a la seva mare el dia que va morir: portar la seva rumba simfònica a un gran teatre de Barcelona. Petitet és fill de Ramón El Huesos, mític palmero de la banda de Peret i fa uns anys va crear la seva banda de rumba i simfònica (l’Orquestra Simfònica de Rumba del Raval) formada per 27 músics. Per al concert del Liceu se’ls hi sumarà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, fet que el farà encara més emotiu i especial.

Una actuació imprescindible per als amants de la rumba amb majúscules que comptarà a l’escenari amb la col·laboració de grans músics i amics de Petitet com Joan Albert Amargós, Chicuelo, Carles Benavent, Kitflus, El Granaíno i Lucrecia, entre d’altres. Un altre fet que el farà únic és que d’enregistrarà el concert per al film que està rodant des de fa un any i mig el director de cinema Carles Bosch (Petitet. Rumba pa’ti) i que serà el gran final de la pel·lícula. Aquesta s’estrenarà durant el primer trimestre del 2018.

Si vols col·laborar amb la investigació de la Miastènia, pots fer-ho a través de la Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau, Fila 0: ES 97 2100 5000 5902 0016 5691.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació