ACTUALITAT

NOTICIES

06/07/2023

La Dra. Berta Freixer rep una beca de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC)

La Dra. Berta Freixer, investigadora i neurocirurgiana de l’IIB Sant Pau ha rebut la beca de Neurociències de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) per dur a terme el projecte “Biomarcadors Neurofisiològics Intraoperatoris a Pacients amb malaltia de Parkinson i Distonia: Avançant a l’Estimulació Cerebral Profunda Adaptativa”.

Aquesta beca està adreçada principalment a adjunts joves i residents amb especialització en neurocirurgia, en un esforç per fomentar la innovació i l’avenç en aquesta especialitat mèdica.

L’Hospital Sant Pau, reconegut com a referent en patologia de neurocirurgia funcional, s’ha posicionat com un dels pioners en aquest camp. El seu enfocament principal se centra en l’estimulació cerebral profunda en pacients amb Parkinson en etapes avançades, especialment en els que no responen adequadament als tractaments farmacològics o que presenten efectes secundaris indesitjables.

Aquest projecte de recerca cercarà utilitzar la detecció d’ones elèctriques cerebrals (potencials locals de camp), així com analitzar-ne la relació amb la col·locació òptima dels elèctrodes i amb la millora dels símptomes a mitjà i llarg termini.

L’equip de recerca, encapçalat pels doctors Juan Aibar i Rodrigo Rodríguez, comptarà amb la participació no només de neurocirurgians, sinó també de neuròlegs i altres professionals dels trastorns del moviment. Aquesta col·laboració multidisciplinària permetrà un enfocament integral i enriquidor per comprendre millor els mecanismes neurològics subjacents a la malaltia de Parkinson i les distonies, així com per millorar les tècniques d’estimulació cerebral profunda utilitzades en el tractament d’aquestes malalties.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació