ACTUALITAT

NOTICIES

16/11/2023

La Dra. Sílvia Vidal parla dels mecanismes immunològics al mieloma múltiple amb anticossos anti-CD38

La Dra. Sílvia Vidal, cap del grup de Malalties Inflamatòries de l’Institut de Recerca Sant Pau ha participat en el curs “Inmunoterapia & Hemopatías 2023”, en el qual ha parlat sobre els mecanismes immunològics que operen quan es tracten els pacients amb mieloma múltiple amb anticossos anti-CD38.

La investigadora va explicar que els anticossos anti-CD38, com daratumumab i isatuximab, poden unir-se a la proteïna CD38 de les cèl·lules canceroses. Aquesta interacció desencadena una cascada de respostes, que inclouen la destrucció de les cèl·lules canceroses, així com la modulació de l’activitat del sistema immunitari, la inducció de la mort cel·lular programada a les cèl·lules de mieloma i la inhibició de les funcions enzimàtiques de CD38 que disminueixen la producció de la molècula immunosupressora adenosina. La sinergia d’aquests mecanismes, sovint utilitzada en combinació amb altres teràpies, marca un avenç significatiu en el tractament del mieloma múltiple, oferint un enfocament dirigit i efectiu.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació