ACTUALITAT

NOTICIES

18/06/2024

La Investigadora Gemma Vilahur entrevistada per l’European Heart Journal

La Dra. Gemma Vilahur, investigadora del grup de Recerca en Patologia Molecular i Terapèutica de les Malalties Aterotrombòtiques i Isquèmiques de l’Institut de Recerca Sant Pau ha estat entrevistada a la Revista European Heart Journal. En l’entrevista, ha compartit les seves troballes més recents i les seves perspectives sobre el futur de la investigació en salut cardíaca.

Durant l’entrevista, la Dra. Vilahur descriu el seu recorregut professional i les institucions clau que han marcat la seva carrera. Destaca la seva experiència al Mount Sinai Hospital de Nova York, on va tenir l’oportunitat de treballar amb experts reconeguts com el professor Juan José Badimon i el Dr. Valentín Fuster.

La seva recerca se centra a desxifrar els mecanismes bàsics de la patologia vascular i cardíaca, així com en la descoberta i avaluació de nous possibles targets terapèutics. “Sempre he estat molt curiosa i he estat fascinada per la idea de contribuir a la societat impactant positivament en la salut humana”, la Dra. Vilahur.

Els seus descobriments recents inclouen noves estratègies terapèutiques per prevenir i tractar la malaltia cardíaca isquèmica, amb avenços significatius en la reducció del dany miocardi i la millora de la funció cardíaca. A més, Vilahur i el seu equip estan investigant els efectes perjudicials dels factors de risc cardiovascular sobre les partícules de lipoproteïna d’alta densitat (HDL) i explorant nous constructes nano-HDL amb potencial càrdio/protector.

Amb quatre patents internacionals i tres empreses spin-off fundades per desenvolupar la seva propietat intel·lectual, Vilahur ha estat reconeguda per diverses institucions, incloent-hi el premi L’Oréal-UNESCO per a Dones en Ciència (2012) i el Premi a l’Excel·lència de l’European Society of Cardiology (2019).

La seva trajectòria no només destaca per les seves contribucions científiques, sinó també pel seu compromís amb la igualtat de gènere en la recerca. La Dra. Vilahur anima les joves investigadores a mantenir-se motivades i perseverar, superant els reptes que sovint es troben en el camí cap a posicions de lideratge.

Article de Referència

Judith Ozkan. European Heart Journal, Volume 45, Issue 23, 14 June 2024, Pages 2032–2033, https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehae034

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació