ACTUALITAT

NOTICIES

20/05/2021

La Professora Lina Badimon ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

La Professora Lina Badimón, cap del grup de Patologia Molecular i Terapèutica de les Malalties Aterotrombòtiques i Isquèmiques de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, ha ingressat a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) com a Acadèmica Numerària.

L’ acte d’ingrés es va celebrar el diumenge 16 de maig de 2021, en una sessió pública extraordinària a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina, en la que la Dra. Badimon va llegir el discurs “Medicina de precisió en cLina Badimon ingressa a la RAMCardiologia”. La Dra. Badimon està adscrita a la secció primera, en ciències bàsiques, diagnòstiques i terapèutiques, i va ingressar per rebre la medalla 48 que prèviament va ostentar la Dra. Soledat Woessner i Casas, ara Acadèmica Emèrita, que juntament amb el Dr. Miquel Vilardell i Tarrés van fer de padrins. La resposta al seu discurs en nom de l’Acadèmia va córrer a càrrec de l’acadèmic numerari, el Dr. Antoni Bayés de Luna.

 Sobre medicina de precisió, recerca i cardiologia

En el seu discurs d’ingrés, la Dra Badimon va presentar l’anomenada Medicina de Precisió i va exposar com aquesta nova aproximació de la medicina que compta amb les ciències –òmiques i les dades (big data) com a principal suport, conformarà la pràctica clínica del futur. No només va fer un recorregut per aquesta disciplina i va presentar-ne els principals beneficis i reptes sinó que també va contextualitzar aquest tipus de medicina en el camp de les malalties cardiovasculars, àrea de la que n’és una experta de renom internacional. Va mostrar amb exemples, com la medicina de precisió pot contemplar moltíssimes variables a un mateix problema i com la integració de totes aquestes dades pot resultar en una millor caracterització dels pacients, en assajos clínics més ben definits i en respostes que ens permetin oferir tractaments i eines de prevenció personalitzades.

Tal i com la Dra. Badimon va assenyalar, el repte ara és incorporar-la a la pràctica clínica.

La sessió i el discurs de la Dra. Badimon està disponible al canal Youtube de la RAMC, en  aquest enllaç

 

Sobre la Dra. Lina Badimon

Lina Badimon Maestro, dirigeix el grup de recerca de Patologia Molecular i Terapèutica de les Malalties Aterotrombòtiques i Isquèmiques. És Professora del Consejo Superior de Investigaciones Cientificas i Directora de la Càtedra d’Investigació Cardiovascular de la UAB, i la Càtedra UNESCO per a biomedicina, Lecturer Adjunt Associate Professor de Medicina – Cardiologia – en el Mount Sinai School of Medicine, New York i Visiting Professor de la Manchester Metropolitan University, UK i de la Universidad Paris-Est, Francia.

La seva trajectòria inclou càrrecs i posicions de responsabilitat a l’antic Institut de Ciències Cardiovasculars, el CSIC, el Massachusetts General Hospital de Boston, la Harvard Medical School a Boston , i la Mount Sinai School of Medicine a Nova York. Ha estat Presidenta de la Sociedad Española de Arterioesclerosis, Presidenta de la European Society for Clinical Investigation, Vicepresidenta de la Sociedad Española de Cardiología (SEC) y de la Europea de Cardiología (ESC), Chair del Council on Basic Science de la ESC i de diversos grups de treball en ambdues organitzacions.

Actualment és membre del Board de la European Society of Cardiology, Chair del Patient Forum i de Women@ESC. També és Presidenta de l’European Mediterranean League Against Thromboembolic Diseases Foundation (EMLTDF)

.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació