ACTUALITAT

NOTICIES

15/02/2023

La sala blanca de l’IIB Sant Pau renova la certificació de l’AEMPS i podrà doblar la seva capacitat de producció

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IBB Sant Pau, ha superat amb èxit la inspecció de  renovació del certificat de compliment de Normes de Correcta Fabricació de  Medicaments de Teràpia Avançada, emesa per part de l’ Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), amb el qual podrà doblar la seva capacitat de producció.

Aquesta certificació, obtinguda inicialment a l’any 2020 en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, autoritza la producció i control de qualitat de medicaments cel·lulars tipus CAR-T a la sala blanca. Aquest equipament ha estat especialment dissenyat per al desenvolupament de medicaments de teràpia avançada i permet als investigadors de Sant Pau oferir tractaments innovadors als seus pacients.

Aquest reconeixement posa en valor la feina del grup de recerca en Hematologia Oncològica i Trasplantament, on el Dr. Javier Briones lidera la línia de recerca en Immunoteràpia cel·lular i teràpia gènica, conjuntament amb el personal de la sala blanca i el de la Unitat de Qualitat de l’institut.

Sant Pau és un dels dos centres autoritzats a Catalunya per produir aquest tipus de medicament d’immunoteràpia CAR-T. L’experiència dels grups de recerca de l’institut permet liderar i desenvolupar projectes de recerca translacional que, entre d’altres, inclouen assajos clínics i, per tant, el tractament del pacient. A l’any 2020 es va iniciar el primer assaig amb un medicament d’immunoteràpia CAR-T pioner a Europa, per al tractament del limfoma d’Hodgkin clàssic i limfoma no-Hodgkin T CD30 + en recidiva o refractari.

En aquesta renovació l’AEMPS autoritza la producció d’un segon medicament de teràpia avançada HSP-CAR19M, un producte que es basa en limfòcits T que expressen un receptor d’antigen quimèric (CAR) dirigit a la molècula CD19. Actualment s’està investigant per a l’ús autòleg en el tractament del limfoma B no Hodgkin en recidiva o refractari en un assaig clínic de fase I/II a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació