ACTUALITAT

NOTICIES

13/11/2020

Lídia Puertas i Saray Varona, premiades en la primera convocatòria de vídeos #QueSigaLaCiencia del CIBER

Combatre els dolents implicats en l’aneurisma d’aorta abdominal és el repte que les supercientífiques expliquen en el seu vídeo d’un minut, el que ha rebut la major puntuació del jurat del CIBER en la convocatòria #QueSigaLaCiencia. Lídia Portes, del Grup de recerca Mecanismes Reguladors del Remodelat Cardiovascular de l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau i Saray Varona investigadora del CIBER de Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV) al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) es converteixen així en superheroïnes que combaten aquesta malaltia cardiovascular.

Els vídeos premiats es presentaran, avui 13 de novembre, en el marc de la Semana de la Ciencia de Madrid, en un lliurament de premis virtual a través del canal del CIBER a YouTube. A més, el CIBER, a través de la seva Unitat de Cultura Científica (UCC + i), ha preparat una programació de trobades en línia amb investigadors i investigadores per donar a conèixer altres dels treballs presentats, aprofitar per xerrar amb els participants i debatre temes d’actualitat com la necessitat de divulgació científica en femení, la investigació en temps de pandèmia o el començament de la carrera investigadora i la vocació científica. Hi haurà, a més, una trobada dedicada a la gestió de la recerca.

 

Una campanya per visibilitzar la importància de la recerca biomèdica

#QueSigaLaCiencia és una campanya en xarxes socials que vol transmetre a la societat, des d’una visió optimista, la importància de la investigació i el treball que desenvolupa el personal investigador del CIBER.

La convocatòria -associada a la campanya- ha comptat amb una alta participació dels grups, que han presentat 69 vídeos de totes les àrees científiques del centre. Els investigadors i investigadores van assumir el repte d’explicar en un minut la seva investigació donant curs a la seva imaginació en diferents formats.

 

Premi del Públic #QueSigaLaCiencia en xarxes socials

La campanya que llança el CIBER a través del seu compte Twitter @CIBER_ISCIII i que es podrà seguir amb el hashtag #QueSigaLaCiencia comença durant la Semana de la Ciencia de Madrid, però s’estendrà fins l’any vinent. El públic tindrà l’oportunitat de votar els seus vídeos favorits i, d’aquesta manera, es concedirà un quart premi al vídeo que obtingui més “m’agrada” a Twitter.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació