ACTUALITAT

NOTICIES

16/06/2023

L’IIB Sant Pau participa en el Sónar+D amb una proposta de musicoteràpia

La música és poderosa. Pot tenir tal efecte sobre el nostre estat d’ànim que una persona pot passar de la tristesa a l’alegria quasi de manera instantània. Però a més, pot ajudar a millorar el nostre benestar i tenir efectes positius sobre el nostre estat físic i millorar aspectes com la percepció del dolor.

Quan l’activitat musical ve proposada i dissenyada per part d’un musicoterapeuta professional aquests efectes es potencien encara més. Així ho han explicat Iria González, investigadora principal, infermera i responsable de projectes d’humanització hospitalària a l’IIB Sant Pau, i Patricia Martí, psicooncòloga i musicoterapeuta, Oncolliga i ESMUC, que van presentar els resultats del projecte de musicoteràpia en pacients de càncer hematològic al Sónar+D.

Les expertes han explicat que la musicoteràpia és aquella disciplina que utilitza aquesta capacitat de la música per millorar el benestar d’una persona. S’utilitza en molts àmbits, i en concret, des de l’IIB Sant Pau estudiem quins són els efectes de la musicoteràpia en pacients amb càncers hematològics i els seus cuidadors. Els resultats de la investigació han demostrat una reducció de la tristesa, ansietat i del malestar físic en els pacients.

Aquest projecte de recerca neix d’una col·laboració amb l’Institut de Recerca de Sant Pau, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i Oncolliga i  està adreçat tant a les persones afectades de malaltia onco-hematològica que es trobin ingressades a la unitat, ja sigui a una càmera d’aïllament com a una habitació, como els seus cuidadors familiars i els professionals sanitaris de la unitat.

El Sónar+D és un espai dedicat a veure, escoltar, tocar i debatre sobre com s’aplica la IA a la producció musical o audiovisual, a abordar les possibles conseqüències ètiques, industrials i socials del seu ús.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació