ACTUALITAT

NOTICIES

10/06/2024

L’Institut de Recerca a la 17a festa de la ciència

Aquest cap de setmana, el Centre de Cultura i Memòria del Born ha estat l’escenari de la 17a Festa de la Ciència, una gran trobada de tots els públics amb la ciència i el coneixement on l’Institut de Recerca Sant Pau ha estat una de les entitats participants, oferint un joc i tres tallers que han captivat a nombroses famílies.

Durant tot el cap de setmana, els visitants van poder gaudir d’un trencaclosques científic gegant, dinamitzat per l’equip de comunicació de l’Institut, on els participants havien d’ordenar les peces per descobrir els pilars de recerca de l’Institut; una activitat que va agradar molt als més menuts.

Dissabte a la tarda, la Dra. María Virtudes Céspedes (IP del grup de recerca d’Oncologia Ginecològica i peritoneal (GOGIP)), i el Víctor Díaz (tècnic de laboratori en pràctiques al grup GOGyP), van dur a terme experiments científics que van ajudar a comprendre millor la complexitat de la naturalesa amb activitats com bombolles de sabó resistents, equilibris impossibles i espelmes màgiques.

Diumenge al matí, el Dr. Pablo Alonso (director de l’Àrea d’Epidemiologia, Salut Pública i Atenció Primària de l’Institut de Recerca Sant Pau), la Dra. Gemma Mas (infermera i professora a l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i la Dra. Mariam de la Poza (especialista en Medicina de Família i Comunitària i professora associada mèdica en la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona), van introduir els assistents en el món de les infeccions respiratòries. Amb el suport de l’Elisabeth Suñé, la Sara Alonso i la Núria Cayerola, els participants van aprendre, a través d’un joc de rol, quines són les situacions i tractaments més freqüents d’aquestes infeccions.

Per tancar la Festa, diumenge a la tarda, el Dr. Robert Belvís (cap clínic i dirigent la Unitat de Cefalees i Neuràlgies de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau), la Dra. Noemí Morollón (metgessa adjunt especialista en neurologia a Unitat de Cefalees i Neuràlgies refractàries de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau), el Dr. Juan Aibar (neurocirurgià de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau), la Marian Iglesias (enginyera biomèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i el Xavier Borràs (resident de Neurocirurgia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) van explorar la complexitat de la neurocirurgia on els assistents van poder veure models 3D del cervell i operar un cervell amb ulleres de realitat virtual, una experiència d’allò més divertida.

L’Institut de Recerca Sant Pau agraeix a tothom qui ha fet possible aquest èxit, tant als organitzadors com als participants, que han contribuït a fer d’aquesta Festa de la Ciència una edició memorable.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació