ACTUALITAT

NOTICIES

11/06/2023

L’Institut de Recerca de Sant Pau, present a la Festa de la Ciència

La participació de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau a la Festa de la Ciència enguany va ser tot un èxit. Durant aquest esdeveniment, que s’ha consolidat com una trobada pública anual amb la ciència i la recerca a la nostra ciutat, molta gent ens va venir a veure i es va divertir amb les activitats de divulgació científica, jocs, micro xerrades i tallers que l’IIB Sant Pau va preparar.

Centenars de petits i grans van col·laborar per fer el nostre trencaclosques científic gegant. A més, la periodista Cristina Junyent va fer una entrevista per a Ràdio Farró amb la Dra. Elena Roselló-Díez, investigadora del Grup de Recerca Associat IIB Sant Pau en Cirurgia Cardíaca i especialista en Cirurgia Cardíaca a l’Hospital de Sant Pau que va parlar sobre la innovació tecnològica en cirurgia cardíaca.

La Dra. Roselló-Díez també va liderar el taller “Descobreix com funciona el cor i l’aparell circulatori”, en el qual va explicar els components de l’aparell cardiovascular i les seves funcions amb diferents objectes i l’ajuda de material gràfic on els participants van poder reconstruir una maqueta del nostre sistema cardiovascular i aprendre com funciona.

A més, es van dur a terme diverses microxerrades, una d’elles a càrrec de l’Ana Novoa, investigadora de l’IIB Sant Pau al Departament ASPB Servei de Sistemes d’Informació en Salut (SeSIS) de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) amb el títol “Viure juntes per viure millor: habitatge cooperatiu i salut”. El Dr. Robert Belvís i la Dra. Noemi Morellón, professionals de l’IIB Sant Pau i de l’Hospital de Sant Pau van parlar sobre “Elèctrodes al cervell per combatre el mal de cap multiresistent” i el Dr. Israel Fernández-Cadenas, investigador principal del Grup de Farmacogenòmica i Genètica Neurovascular de l’IIB Sant Pau va oferir la microxerrada: “Com la genètica ens ajuda a trobar nous tractaments per a malalties molt comunes”.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació