ACTUALITAT

NOTICIES

12/06/2018

Model multidimensional de fragilitat a partir de dades epidemiològiques de tres països Europeus

El Servei de Farmàcia de l’Hospital ha publicat un estudi a la revista Experimental Gerontology. Un estudi epidemiològic on s’han considerat dades representatives de tres països europeus (Espanya, Finlàndia i Polònia). A “The COURAGE cross-sectional study” es presenta un model de fragilitat amb tres dimensions: condicions cròniques de salut, funció cognitiva i discapacitiat/funcionament diari. Un dels punts forts de l’estudi és el fet d’haver trobat el component neuro-cognitiu com a una dimensió pròpia. A més, la presència de fragilitat es va associar amb un risc incrementat d’hospitalització i major nombre de visites a primària.

Stefanos Tyrovolas, Noe Garin, et al. Frailty and health status of older individuals in three European countries: The COURAGE cross-sectional study. Exp Gerontol. 2018 Jun;106:137-144. doi: 10.1016/j.exger.2018.02.028. Epub 2018 Feb 27.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació