ACTUALITAT

NOTICIES

17/11/2016

Neix el consorci ADVANCECAT per impulsar les teràpies avançades a Catalunya

Facilitar l’arribada de les teràpies avançades des de les fases preclíniques fins a la producció industrial i l’aplicació clínica: aquest és l’objectiu del nou projecte ADVANCECAT. Una acceleradora liderada per la Universitat de Barcelona (UB) i Ferrer, que compta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros. El consorci està format per divuit entitats de l’àmbit de la salut, entre elles l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i el projecte està integrat a la comunitat NEXTHEALTH coordinada per Biocat.

ADVANCECAT pretén crear una estructura organitzativa per a accelerar el desenvolupament de nous medicaments de teràpies avançades, agrupant tant els actors públics com privats del sector per a una millor gestió dels recursos amb la finalitat d’obtenir el màxim profit al sistema de salut català. Els eixos principals de treball es centren en potenciar les teràpies cel·lulars i l’enginyeria de teixits, impulsar les aproximacions de teràpia gènica, incloent la immunoteràpia, i desenvolupar automatismes de producció per facilitar una major aplicació clínica.

El projecte també pretén reforçar el sector industrial català impulsant la identificació de mecanismes i protocols que permetin la producció industrial d’aquests medicaments. Potenciar la interacció dels centres de recerca i hospitals amb el teixit empresarial compromès en aquests tipus de teràpies impulsarà la ràpida transició d’aquests nous medicaments al sistema sanitari, que d’una altra manera necessitarien en molts casos llargs períodes de desenvolupament.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació