ACTUALITAT

NOTICIES

19/05/2022

Nou escàner automatitzat de patologia digital

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau acaba d’incorporar un escàner automatitzat de patologia digital a la Plataforma Biobanc i Immunohistoquímica. Aquesta nova adquisició respon a la creixent demanda dels  investigadors de l’institut, expressada a través de la comissió d’usuaris de la plataforma

El nou equip – Pannoramic Scan II (3D Histech) té una capacitat de fins a 150 portaobjectes per tanda i disposa de doble objectiu, 20x i 40x, així com llum de fluorescència, per la qual cosa permet la digitalització d’alta resolució i alta velocitat de portaobjectes sota condicions de camp clar, fluorescència i FISH. L’equip es pot utilitzar tant de de manera automatitzada com manual. Disposa de filtres per als principals fluorocroms i, per tant, capaç de digitalitzar preparacions multiplexades.

El programari permet la captura seriada d’imatges en z, permetent la digitalització de teixits gruixuts. Alhora, compta amb una llicència per a l’anàlisi automatitzada de les imatges obtingudes, que ajuda en la interpretació i quantificació de l’expressió de biomarcadors dins de les seccions de teixit.

La incorporació d’aquest equip a la Plataforma de Biobanc i Immunohistoquímica ofereix una solució molt completa de digitalització i anàlisi de portaobjectes per a l’estudi de marcadors histològics, proteòmics, sondes d’hibridació subcelulars, moleculars i in situ.

Aquesta nova adquisició ha estat possible gràcies a la contribució de l’Institut de Recerca contra la leucèmia Josep Carreras i a la mediació del Dr. Ramon Mangues, cap del grup Oncogènesi fàrmacs antitumorals, i la Dra. Isolda Casanova, investigadora al mateix grup.

Per a més informació sobre l’equip i les condicions de servei, contactar amb la Dra. Elena Serrano, responsable de la Plataforma Biobanc i Immunohistoquímica.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació