ACTUALITAT

NOTICIES

18/11/2016

Sant Pau és el primer centre a on s’avalua la tecnologia desenvolupada per Singulex Inc.

Des del passat mes de maig, al Laboratori Cardiovascular del Servei de Bioquímica de l’IIB-Hospital de Sant Pau, dirigit pel Dr. Jordi Ordóñez, s’està assajant una tecnologia innovadora per mesurar biomarcadors circulants amb una sensibilitat analítica com per detectar una molècula aïllada (single molecule counting). Aquesta tecnologia s’està aplicant, en concret, en biomarcadors de les síndromes coronàries agudes.

Sant Pau és el primer centre a tot el món a on s’avalua la tecnologia desenvolupada per Singulex Inc. (Alameda, CA, US). El Laboratori Cardiovascular de l’IIB-Hospital de Sant Pau ha estat escollit per la seva reputació en estudis dels biomarcadors de malalties cardiovasculars, sempre desenvolupada en cooperació amb els Serveis Clínics de l’Hospital de Sant Pau i d’altres centres hospitalaris espanyols.

L’estudi es desenvolupa en col·laboració amb els Serveis d’Urgències i Cardiologia i s’està focalitzant en la capacitat dels biomarcadors per fer innecessàries proves complementàries, més cares i que requereixen allargar l’estada dels pacients, per descartar l’existència de síndromes coronàries agudes. Fins a la data, s’han avaluat 100 pacients amb resultats prometedors que han estat presentats en workshops al congrés nordamericà (Philadelphia) i a l’espanyol (Zaragoza) de Bioquímica Clínica. L’estudi conclourà amb la inclusió de 150 pacients, però se seguirà d’altres relacionats amb la insuficiència cardíaca durant l’any 2017.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació