ACTUALITAT

NOTICIES

01/07/2020

Sant Pau rep en donació una col·lecció d’escultures i pintures que permeten iniciar dos projectes de recerca en l’àmbit de l’embaràs, el part i el postpart en dones afectades per la Covid-19

Patricia Cancelo, escultora, pintora i periodista, ha fet donació d’una col·lecció d’escultures i pintures a Sant pau, valorades en 10.000€, amb la finalitat d’iniciar dos projectes de recerca en l’àmbit de l’embaràs, el part i el postpart en dones afectades per la Covid-19. Aquests dos estudis formen part dels més de 30 treballs iniciats per l’Institut de Recerca de Sant Pau en l’àmbit de la Covid-19.

Els dos projectes de recerca, impulsats gràcies a aquesta donació, estan coordinats per la Dr. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Sant Pau i cap del Grup de Recerca en Medicina perinatal i de la dona de l’Institut de Recerca de Sant Pau, i volen aprofundir en el coneixement de les conseqüències de la Covid-19 en les dones embarassades.

El primer estudi, ja en marxa, avaluarà l’impacte de la infecció per Covid-19 en el primer trimestre de la gestació i el seu impacte en la funció placentària. Per avaluar les dades s’analitzaran marcadors de la funció placentària, creixement fetal i la incidència de complicacions obstètriques, maternes i neonatals. Aquest és un estudi d’observació de la població gestant, sense intervenció terapèutica, que es realitzarà a dones amb infecció per Covid-19 confirmada. A l’estudi hi participen l’Hospital de Sant Pau, la Maternitat de l’Hospital Clínic i l’Hospital Sant Joan de Déu.

El segon estudi, en el que hi col·laboren onze centres de l’Estat, es centrarà en la funció placentària i cardíaca materna de dones gestants afectades per la Covid-19 per tal de predir el mal resultat de l’embaràs i perinatal. L’objectiu d’aquest treball és identificar els principals factors de pronòstic de benestar matern i fetal pel desenvolupament d’algoritmes predictius que millorin el control clínic i el moment de la finalització de la gestació en dones positives pel nou coronavirus.

VIDEO Dra. Elisa Llurba, coordinadora dels projectes de recerca a Sant Pau

 

Joies per la recerca

Patricia Cancelo ja ha col·laborat amb Sant Pau en la creació i disseny d’una col·lecció de joies destinada a recaptar fons per la Jornada “Entre Mares” que organitzarà per segona vegada el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Sant Pau el proper 2021.

Ara, i en ocasió de la pandèmia, l’artista ha ampliat la col·lecció amb una edició especialment creada per fomentar la lluita contra la Covid-19, a través de la investigació. La col·lecció es pot adquirir directament a la botiga del Recinte Modernista de Sant Pau o enviant un correu al Departament de Comunicació de l’Hospital de Sant Pau (comunicacio@santpau.cat) per reservar les peces.

 

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació