ACTUALITAT

NOTICIES

29/12/2022

Sant Pau rep un ajut de l’NIA per a estudiar l’associació entre factors del bilingüisme i l’Afàsia Primària Progressiva

Hi ha estudis demostrant que ser bilingüe pot retardar l’edat d’inici dels símptomes de demència en una mitjana de 4-5 anys. El Dr. Miguel Ángel Santos, investigador del grup de Neurobiologia de les Demències a l’IIB Sant Pau i membre de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital Sant Pau, juntament amb la Dra. Stephanie Grasso, investigadora principal de la Universitat de Texas (EUA), han rebut una subvenció R01 (assaig clínic) del National Institute on Aging (NIA) dels National Institutes of Health (NIH) als Estats Units per estudiar les associacions entre factors de bilingüisme i l’inici, la progressió, i la resposta al tractament en bilingües (castellà-català) amb afàsia primària progressiva (APP).

Els resultats d’aquest estudi proporcionaran coneixement cabdal sobre els mecanismes neurals implicats en el reaprenentatge del llenguatge i abordarà la pregunta de com els factors de bilingüisme influeixen en la reserva cognitiva i lingüística en les demències que afecten la capacitat d’utilitzar el llenguatge. 

La xifra total de la subvenció atorgada pel NIA és de 3,4 milions de dòlars. Sant Pau rebrà 1 milió de dòlars durant els propers 5 anys.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació