ACTUALITAT

NOTICIES

09/11/2022

Un projecte de recerca sobre subjecció en broncoscòpies, premiada al congrés de l’ANECORM

Durant la celebració del 15è Congrés d’ANECORM, l’Associació Nacional d’Infermeria Coordinadora de Recursos Materials, va lliurar a Marta Navarro Colom i Laura Romero Roca el 13è Premi a un treball de recerca pel projecte Dispositiu de subjecció en broncoscòpies: estudi de concepte i usabilitat que es desenvoluparà l’any vinent al Servei de Pneumologia Intervencionista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Barcelona.

La infermera i la tècnica en cures auxiliars d’infermeria del servei plantegen la idea de construir un prototip funcional de dispositiu per mantenir la immobilització de les persones sotmeses a una broncoscòpia flexible i demostrar mitjançant un estudi la utilitat del prototip i les seves aplicacions.

Aquest projecte va guanyar en una fase inicial una ajuda The Collider On Campus (UAB-MWC), un programa d’emprenedoria en línia de 7 setmanes, basat en la metodologia Lean Launchpad. Aquest mètode ajuda a avaluar la viabilitat de la comercialització de projectes d’emprenedoria científica i tecnològica, i a facilitar-ne el desenvolupament com a producte.

L’aposta d’ANECORM garanteix la continuïtat de l’estudi de validació del producte i permet avançar en el procés de transferència tecnològica i l’arribada a la pràctica clínica d’aquest producte sanitari.

Aquest impuls suposa un reconeixement clar al rol infermer en totes les fases del desenvolupament del producte, en la capacitat innovadora i en la facilitat de treball multidisciplinari amb el laboratori 3D de l’Hospital de Sant Pau i amb la Unitat de Transferència Tecnològica i Innovació de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació