Tallers científics i activitats familiars per la Mercè 2022 en motiu del 30 aniversari de l’Institut de Recerca de Sant Pau

La ciència serà la protagonista enguany a la jornada d’entrada gratuïta que ha programat el Recinte Modernista de Sant Pau el proper 24 de setembre per celebrar les Festes de la Mercè i en motiu del 30è aniversari de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El dissabte 24 de setembre entre les 10.00 i les 18.30 hores els visitants podran gaudir de forma gratuïta de l’obra més gran de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner i participar en les diferents propostes i activitats per conèixer, de primera mà, la tasca que fan els científics i científiques de l’Institut de Recerca de Sant Pau en les cinc àrees estratègiques de recerca: cardiologia, neurologia, oncologia, epidemiologia i medicina translacional.

A més de ciència, els visitants podran gaudir d’altres propostes culturals entre les 12 i les 14 hores, com una ballada de swing i també d’un jam de lied organitzat amb la col·laboració de la Fundació Victòria dels Àngels que serà una ocasió única per descobrir joves talents d’aquest gènere líric.

Així mateix, es podrà visitar l’exposició “Infermeres a la memòria. La força invisible d’una professió”, que repassa la història de la infermeria des del començament del segle XIII fins a la creació de la diplomatura universitària, l’any 1977.

La jornada científica i festiva de la Mercè serà una gran ocasió, també, per donar la benvinguda a entitats i empreses col·laboradores de l’Institut de Recerca de Sant Pau, que estaran oferint els seus productes en un mercat solidari que estarà ubicat als jardins sud del Recinte Modernista. Les marques són:

Pratta Barcelona

Kuali Cosmètics

Costumama

Rös’s Estètica

Mon

Alma infusions 

Fincafe

Baobag

Joidart

I també es podrà gaudir d’un tast d’olis de les 5 DOP de Catalunya:

Empordà

Les Garrigues

Terra Alta

Baix Ebre – Montsià

Siurana

L’accés al Recinte Modernista es farà per la porta principal del Pavelló de l’Administració, situada a la confluència dels carrers de Sant Antoni Maria Claret i Cartagena.

Ciència i cultura, els dos eixos principals de Sant Pau

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau celebra enguany el 30è aniversari amb una trajectòria sòlida i consolidada. El seu objectiu principal és promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina, per contribuir a la millora de la salut de la població.

Actualment, és un dels centres catalans més actius en la producció de treballs d’investigació, sobretot pel que fa a la investigació translacional i la integració de nous descobriments a la pràctica assistencial.

El Recinte Modernista és avui seu de nou organitzacions capdavanteres en els àmbits de l’educació, la sostenibilitat, la salut, la innovació i la cultura. D’aquesta manera, Sant Pau s’ha convertit en un espai on conviuen diferents institucions que desenvolupen els seus propis programes i activitats i emprenen iniciatives compartides.

Les entrades gratuïtes es podran sol·licitar a través de la pàgina web del Recinte Modernista de Sant Pau a partir de dimecres 14 de setembre.

Darrera actualització: 16 de setembre de 2022

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació