IIB SANT PAU

Presentació

El model d’instituts sanitaris acreditats té com a eix central els grans hospitals docents-investigadors en aliança amb les universitats i institucions afins. En aquest context, els instituts cerquen concentrar recursos per ser més eficients i competitius i, en definitiva, per orientar la investigació biomèdica a les necessitats assistencials i de salut pública de la població. Amb aquesta finalitat, ambiciosa però alhora necessària i improrrogable, es va crear l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau).

L’IIB Sant Pau neix el 17 de maig de 2009, fruit dels esforços de l’Institut de Recerca i d’altres 8 entitats del seu entorn per a convergir en un centre d’investigació d’alt nivell orientat a desenvolupar noves tècniques i processos que permetin millorar la qualitat de vida del ciutadà.

Les institucions que formen part de l’IIB Sant Pau són:

  • Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Sant Creu i Sant Pau
  • Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Fundació Puigvert
  • Banc de Sang i Teixits
  • Centre Cochrane Iberoamericà
  • Equip d’Atenció Primària Sardenya, SLP
  • Agència de Salut Pública de Barcelona

Són aliats naturals que, per proximitat i història, mantenen regularment col·laboracions científiques. La seva integració en l’IIB Sant Pau suposa un gran salt qualitatiu per a impulsar la recerca traslacional, què fa de pont entre la investigació bàsica i la pràctica clínica, amb la vocació en última instància de millorar la cura dels pacients.

El procés d’avaluació realitzat per l’Institut de Salut Carlos III durant 2010 va culminar amb l’acreditació oficial de l’IIB Sant Pau a principis de 2011 com un organisme d’investigació i innovació sanitària.

pres-iib-01
pres-iib-02

La missió de l’IIB Sant Pau és millorar la salut i qualitat de vida de les persones a través de la producció i difusió del coneixement científic, la generació d’innovació sanitària i la seva aplicació en la pràctica clínica i la política sanitària.

Darrera actualització: 28 de octubre de 2022

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació